Få Xbox 360-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad

Det är enkelt att få service på din Xbox 360-konsol eller Kinect-sensor. Följ anvisningarna i den här artikeln om hur du får Xbox-produkten reparerad och kan börja spela igen.

Xbox 360-service

Registrera din Xbox-produkt

Innan du kan begära reparation av en Xbox 360-produkt måste du registrera den enligt beskrivningen nedan.

Obs! Du måste ha ett kostnadsfritt Microsoft-konto. Med det kan du logga in på flera av Microsofts tjänster, t.ex. Xbox Live, och registrera din Xbox 360-konsol och Kinect-sensor. Skapa ett Microsoft-konto om du inte har något.

1. Logga in på Xbox Online Service Centre med ditt Microsoft-konto (e-postadress och lösenord).
  2. Klicka på Registrera en enhet under Enheter.
  3. Under Registrera en enhet är fälten för namn, telefonnummer, land och stat ifyllda med uppgifterna från din profil. Kontrollera att uppgifterna är korrekta.
    Obs! Om profiluppgifterna är felaktiga och du vill ändra dem kan du klicka på ditt namn i det övre högra hörnet och sedan klicka på Profil.
  4. Ange produktens serienummer i fältet Serienummer och klicka sedan på Registrera.

Den registrerade produkten visas nu i Enhetshanteraren. (Den hittar du genom att klicka på Hantera enheter under Hem längst upp på sidan.)

Kontrollera garantistatusen

Dina registrerade enheter visas under Device ManagerXbox Online Service Centre tillsammans med det datum då garantin upphör att gälla.

Servicekostnaden varierar beroende på produktens garanti och hur du skickar in beställningen.

Självservice eller med assistans Självservice med en beställning på nätet Support per telefon
Garantistatus Xbox 360-konsol i originalutförande Xbox 360 S eller E-konsol Kinect-sensor Xbox 360 S eller E-konsol Kinect-sensor
Garantin gäller Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Garantin har upphört €134.45 €66.67 €66.67 €91.67 €91.67

Obs! Priserna är exklusive moms. American Express, Discover, MasterCard och Visa accepteras.

Garantiperioden för Xbox 360-konsolen och Kinect-sensorn är två år respektive 1 år från inköpsdatumet. (En treårig garanti gäller Xbox 360-konsoler i originalutförande som har tre blinkande lampor eller E74-fel.) Om du anser att det sista giltighetsdatumet för garantin som visas på Xbox Online Service Centre är felaktigt, eller om du har frågor om garantin, kan du läsa Vanliga frågor om garanti och registrering.

Skicka in en serviceorder

1. Logga in på Onlineservicecenter för Xbox med ditt Microsoft-konto och klicka på Problem med en enhet. Om du redan befinner dig på sidan Enhetshanteraren klickar du på Gör en servicebegäran.
  2. Följ anvisningarna på skärmen om hur du skapar en serviceorder.

När vi har tagit emot ordern får du ett ordernummer, och vi skickar även ett bekräftelsemeddelande per e-post.

Om du inte har fått bekräftelse i e-posten efter 24 timmar kontrollerar du mappen för skräppost eller skräppostfiltret i ditt e-postprogram. Kontakta Xbox-supporten om du inte hittar e-postmeddelandet i skräppostmappen.

Skicka produkten till oss

1. Avlägsna alla tillbehör och lägg endast konsolen eller Kinect-sensorn i en fraktkartong.
    Obs! Om du skickar en konsol ska du kontrollera att det inte ligger någon skiva i den. Läs Mata ut en skiva manuellt från Xbox-konsolen om en skiva har fastnat i den.
  2. Skicka förpackningen till vårt servicecenter efter att ha fäst etiketten som du skrev ut eller fick från Xbox-supporten när du skapade servicebegäran.

Mer information om hur du spårar försändelsen eller ser hur det går med ordern finns i artikeln Hjälp med en befintlig Xbox 360-serviceorder.

Vi reparerar din produkt

När konsolen är framme på vårt servicecenter tar reparationen i genomsnitt 10 till 14 dagar att genomföra, inklusive frakttid. När produkten anländer installerar du den och börjar spela igen!

Mer information finns i artiklarna Vanliga frågor om garanti för och service på Xbox 360 och Hjälp med en befintlig Xbox 360-serviceorder.