Så här ställer du in trygghetstimern på din Xbox 360-konsol

Mer information om trygghetstimern finns i följande video.

Titta på videon om hur du kan konfigurera trygghetstimern för att begränsa tid vid skärmen. Obs! Videon finns bara på engelska.

Med trygghetstimern kan du begränsa hur länge familjen kan använda konsolen varje dag eller varje vecka. Familjemedlemmarna kan se hur mycket tid som återstår genom att trycka på Guide-knappen på Xbox-handkontrollen. När tiden går ut stängs konsolen av och går inte att använda igen förrän trygghetstimern automatiskt återställs nästa dag eller vecka.

Så här ställer du in trygghetstimern

1.  På konsolen går du till Inställningar och sedan väljer du Familjezonen.
    2.  Välj On (På) om du vill aktivera konsolsäkerhet.
    3.  Ange en 4-knappars lösenordskod med handkontrollen.
    4.  Välj Trygghetstimer.
    5.  Välj om du vill ställa in timern för Dagligen eller Veckovis.
    6.  Använd vänster styrspak för att öka eller minska tidsperioden och välj sedan Fortsätt.
    7.  Välj Spara och avsluta.

När trygghetstimern är aktiverad visas meddelanden 1 timme, 30 minuter, 15 minuter och 5 minuter innan tiden tar slut. Det gör att spelarna förvarnas i tid så att de kan spara spelen. När meddelandena visas kan du lägga till tid eller helt inaktivera timern genom att ange din lösenordskod.

Så här lägger du till tid eller stänger av trygghetstimern

1.  När ett timermeddelande visas på skärmen trycker du på Guide-knappen för att visa alternativen för trygghetstimern.
    2.  Ange lösenordskoden med handkontrollen.
    3.  Välj om du vill lägga till mer tid, stänga av timern eller stänga av konsolen.

Obs! Mer information om hur du kontrollerar Xbox Live-upplevelsen finns i Onlinesäkerhet och sekretessinställningar på Xbox 360.