Föräldrakontroller för Xbox Live och Xbox 360-konsolen

Skydda din familj

Säkerheten online för din familj är mycket viktig och Xbox tar det på största allvar.

• Lär dig hur du använder föräldrakontrollerna för att styra vilka spel, filmer och TV-program som dina familjemedlemmar får spela och se på Xbox 360-konsolen.
  • Lär dig hur du kan styra hur mycket tid dina familjemedlemmar kan ägna åt konsolen per dag eller vecka.
  • Lär dig hur du kan styra om en familjemedlem har tillgång till Xbox Live.

Obs! Om du har köpt en begagnad Xbox 360 där en föräldralösenordskod redan är angiven måste du kontakta Xbox-supporten för att få lösenordskoden återställd.

En ikon representerar två familjer med Xbox-spelare.

Här följer några tips på hur du kan göra familjens användning av Xbox Live och Xbox 360-konsolen mer trygg och säker:

Ställa in föräldrakontroller för Xbox 360

Lär dig mer om föräldrakontrollsfunktionerna för Xbox 360-konsolen och Xbox Live.

Använda en lösenordskod och styra åtkomsten till Xbox Live på din Xbox 360

Hantera åtkomsten till ditt Xbox Live-konto genom att ange en lösenordskod eller kräva att lösenordet till ditt Microsoft-konto anges för att logga in på din profil. Du lär dig också hur du återställer din lösenordskod för Xbox Live om du har glömt den.

Xbox 360-inställningar för onlinesäkerhet och sekretess

Hitta mer information om de inställningar för säkerhet och sekretess online som finns för Xbox Live.

Uppgradera ett barnkonto till ett vuxenkonto på Xbox 360

Ta reda på hur du uppgraderar ett barnkonto till ett vuxenkonto när barnet blir myndigt.