Uppgradera ett barnkonto till ett vuxenkonto

Översikt

När ett barn blir myndigt, vilket är arton år i de flesta länder, får de alla rättigheter och behörigheter som en vuxen har. Av den anledningen behöver de inte längre en vuxen för att göra ändringar i sina Xbox-konton. Detta innebär att de själva kan acceptera Användningsvillkoren för Xbox Live och att de kan hantera sina egna sekretess- och säkerhetsinställningar.

Uppgradera ett konto från barn till vuxen på Xbox 360

Åldern fastställs av födelsedatumet på Xbox Live-kontot. När en person blir 18 kan han eller hon följe de här stegen för att uppgradera sina konton.

1. På Xbox 360-konsolen loggar du in på Xbox Live med det konto du vill ändra.
  2. Gå till Settings och välj Account.
  3. I panelen Your Information väljer du Promote Child Account.
    Obs! Alternativet ”Promote Child Account” är endast tillgängligt om födelsedatumet för kontot anger att du har uppnått myndig ålder enligt lagarna i ditt land eller region.
  4. Om du ombeds logga ut från aktuell spelsession väljer du Yes.
  5. På skärmen ”Uppgradera ditt nuvarande Xbox Live-barnkonto till ett vuxenkonto” väljer du Continue.

Stegen 6 till 9 gäller endast för konton som för närvarande faktureras via ett kredit- eller betalkort. Om ditt konto har en förbetald prenumeration, gå till steg 10.

1. På skärmen ”Du uppgraderar ditt konto genom att byta ut kreditkortet som hör till kontot mot ett nytt kort eller ett nytt betalningssätt” väljer du Continue.
    Obs! Samma kreditkort kan användas igen. Du måste dock ange kontokortsinformationen igen.
  2. Ange namnet, kreditkortstypen, kreditkortsnumret, utgångsdatumet och verifieringskoden för ersättningskortet och välj sedan Next.
  3. Ange faktureringsadress, stad, provins och postnummer för ditt kreditkort och välj sedan Next.
  4. Verifiera kontaktuppgifterna och välj sedan Done.
  5. Godkänn användningsvillkoren och sekretesspolicyn för Xbox Live.
  6. På skärmen ”Ditt Xbox Live-konto är nu ett vuxenkonto” väljer du Done.
    Obs! Om ditt Xbox Live-konto inte ändras till ett vuxen-konto testar du att logga ut och sedan logga in igen.

Uppgradera ett konto från barn till vuxen på Xbox One.

När en person blir myndig baserat på det födelsedatum som finns på Xbox Live-kontot kommer Xbox One automatiskt att uppgradera kontoklassificeringen från barn till vuxen nästa gång du loggar in. Om du använder automatisk inloggning med Kinect eller lämnar ditt konto inloggat måste du logga ut och logga in igen manuellt för att utlösa ändringen.

1. Gå till området sign in i övre vänstra hörnet på din Home-skärm.
  2. Välj din profil.
  3. Välj Sign out.
  4. Välj din profil igen.
  5. Klicka på Choose this person.
  6. Ange e-postadressen som du loggar in på ditt Microsoft-konto med.
  7. Godkänn användningsvillkoren och sekretesspolicyn för Xbox Live genom att följa anvisningarna.
  8. Uppdatera din betalningsmetod om du ombeds.

Uppgradera ett konto från barn till vuxen i ett hushåll med både en Xbox One och en Xbox 360

Om ditt hushåll har både en Xbox One och en Xbox 360 använder du någon av konsolerna för att slutföra din kontouppgradering från barn till vuxen. Ändringen kommer att bli bestående över båda konsolerna. Du behöver bara logga ut från den andra konsolen och logga in igen för att ändringen ska träda i kraft på den konsolen.