Ljud- eller bildproblem med Xbox 360

Symptom

Om du har ljud- eller bildproblem kan du testa följande steg och därefter följa felsökningsproceduren nedan.

Om en felkod eller statuskod visas när problemet uppstår kan du leta upp en lösning på sidan Sökning av Xbox-felkod/-statuskod.

Ljud- och bildproblem

Ingen bild eller en svart skärm

Försök med lösningarna i Bilden på TV:n eller bildskärmen är svart.

Fyra röda lampor blinkar runt av/på-knappen

(Enbart Xbox 360-konsolen i originalutförande)

Försök med lösningen för blinkande röda lampor.

Skärmen är låst

Bilden är otydlig eller suddig

Prova lösningarna i Xbox 360-bilden på TV:n är otydlig.

Bilden är utsträckt

Problemet kan uppstå om du använder en VGA-kabel med en Xbox 360-konsol i originalutförande eller en Xbox 360 S-konsol. Du kan förbättra bilden genom att ändra bildskärmsinställningarna.

Följ de inledande stegen i den här artikeln och försök sedan med något eller båda av följande:

• Ändra konsolens bildskärmsformat till Normal.
  • Ändra bildskärmsupplösningen.

Bild har grön eller lila toning som fladdrar

Försök med följande:

Återanslut konsolen och TV:n:

1. Ta bort alla enheter som finns mellan konsolen och TV:n.
  2. Anslut HDMI-kabeln från konsolens baksida direkt till HDMI-porten på din HDTV eller HD-bildskärm.
  3. Om du använder en AV-kabel för enbart ljud, kopplar du bort den här kabeln och ansluter sedan HDMI-kabeln från baksidan av konsolen direkt till HDMI-porten på HDTV:n eller HD-bildskärmen.

Lär dig hur du ansluter konsolen till en TV.

Obs! Om din HDTV har en bildförbättringsfunktion eller någon typ av digital brusreduceringsfunktion, ska du stänga av den. Anvisningar finns i bruksanvisningen till HDTV:n.

Grafiken är onormal eller visas inte på rätt sätt

Video eller film spelas upp med lägre upplösning

HDCP-protokollet (High-bandwidth Digital Content Protection) behövs om du vill spela en DVD, en HD-DVD eller en nedladdad film i HD. Alla HDTV-apparater, HD-bildskärmar eller HD-adaptrar kan inte använda det här protokollet.

• Kontrollera att HDTV:n kan använda HDCP. Mer information finns i bruksanvisningen till HDTV:n.
  • Du kan inte ansluta en HDMI-kabel till konsolen med hjälp av en DVI-port och adapter. DVI-portar kan inte använda HDCP-protokollet. Lär dig hur du ansluter konsolen till en TV.

Ljud utan bild

Försök med följande:

• Se till att TV:n är på.
  • Växla mellan AV-källor och ingångar på din TV.
  • Ta bort alla enheter, till exempel en receiver, som finns mellan konsolen och TV:n.
  • Om din TV har ett ekonomi-/energisparläge inaktiverar du den funktionen på TV:n.

Om du använder Xbox 360 E-konsolen testar du följande:

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort alla ljud- och videokablar (inklusive headsets) från baksidan på konsolen.
  3. Anslut endast HDMI-kabeln på baksidan av konsolen. Anslut sedan HDMI-kabeln till TV:n.

Bild utan ljud

Bilden och ljudet är inte synkroniserat

Pröva att ansluta konsolen och TV:n:

1. Ta bort alla enheter som finns mellan konsolen och TV:n.
  2. Anslut HDMI-kabeln från konsolens baksida direkt till HDMI-porten på din HDTV eller HD-bildskärm.
  3. Om du använder en AV-kabel för enbart ljud, kopplar du bort den här kabeln och ansluter sedan HDMI-kabeln från baksidan av konsolen direkt till HDMI-porten på HDTV:n eller HD-bildskärmen.

Ljud- eller bildproblem med en app

Om du har buffringsproblem med en videoapp som Netflix testar du först anslutningen till Xbox Live. Så här gör du:

1. Gå till Settings från Xbox Dashboard och välj sedan System.
  2. Välj Network Settings,
  3. Välj det nätverk som du använder för att ansluta till Internet.
  4. Välj Test Xbox Live Connection.
  5. Följ anvisningarna/förslagen på skärmen.

Mer hjälp finns i Problem med anslutningshastighet eller nedkopplingar

Om du fortfarande har buffringsproblem tar du bort appens data för Sparat spel. Så här gör du:

1. Gå till Settings från Xbox Dashboard och välj sedan System.
  2. Välj Storage och välj den primära lagringsenheten.
  3. Välj Games and Apps.
  4. Välj den app du har problem med.
  5. Välj en post som säger “Saved Game”, välj Delete och bekräfta sedan borttagningen.

Om videoappen slutar att svara tar du bort och installerar om den. Så här gör du:

1. Gå till Settings från Xbox Dashboard och välj sedan System.
  2. Välj Storage.
  3. Välj din primära lagringsenhet (förmodligen hårddisken).
  4. Välj Games and Apps.
  5. Hitta och markera de poster om hör till appen.
  6. Välj Delete.
  7. Gå tillbaka till Xbox Dashboard.
  8. Gå till Apps och välj sedan Browse Apps.
  9. Bläddra eller sök efter appen.
  10. Välj appen för att ladda ned den.

Om du upplever andra ljud- eller bildproblem med en app går du till sidan för appar, klickar på den app du har problem med och sedan på länken “Felsöka problem” på samma sida.

Obs! Internet Explorer-appen stöder inte Adobe Flash. Videos som kräver Adobe Flash visas inte i den här appen.