Konfigurera Xbox 360-konsolen i originalutförande eller Xbox 360 S-konsolen

Obs! Mer information om hur du konfigurerar Xbox 360 E-konsolen finns i avsnittet Konfigurera Xbox 360 E-konsolen.

Xbox 360-installation

Packa upp och placera konsolen

picture
Steg 1: Packa upp konsolen

Ett Xbox 360-spelsystem innehåller vanligtvis

1. Konsol
  2. AV-kabel (varierar beroende på konsolpaket)
  3. strömförsörjning
  4. strömsladd
  5. trådlös handkontroll
  6. 2 AA-batterier
  7. användarhandbok
  8. Kabelanslutet headset (varierar beroende på konsolpaket)
picture

Steg 2: Ta bort skyddstejpen

Korrekt placering Dålig placering
picture picture
Steg 3: Placera konsolen

Se till att du placerar konsolen på följande plats:

• stadig
  • Välventilerad, relativt sval och inte i närheten av direkta värmekällor.
  • Rymlig. Placera inte andra objekt på, under eller direkt bredvid konsolen.

Du kan placera konsolen vertikalt eller horisontellt.

Koppla in strömförsörjningen

picture
  1. Anslut först strömförsörjningen till konsolen.
  2. Koppla in strömsladden i strömförsörjningen
  3. Koppla sedan in strömsladden i ett vägguttag.

Anslut konsolen till din TV

De flesta nya konsolsystem innefattar en komposit-AV-kabel. Du kan använda kabeln för att ansluta konsolen till en vanlig TV eller bildskärm. Den här kabeln kan inte användas för HD-skärm.

Om du har en HD-TV, se Ansluta konsolen till en TV.

Komposit-AV-kabelanslutning med en vanlig TV eller bildskärm:
picture
  1. Anslut AV-kontakten till AV-porten på konsolen.
  2. Leta reda på AV-portarna på TV:n eller bildskärmen. Anslut de färgkodade kontakterna på komposit-AV-kabeln till motsvarande portar på TV:n så här:
    Gul = kompositvideo
    Röd = höger kanal analogt ljud
    Vit = vänster kanal analogt ljud
  3. Obs! En mono-TV har bara ett ljuduttag. Anslut antingen den röda eller vita kontakten till TV:n.

4. Sätt på TV:n och starta konsolen.
picture

När du startar konsolen och TV:n ska Xbox Dashboard visas på bildskärmen.

Ansluta en handkontroll

Om du har en kabelansluten handkontroll, se Ansluta en spelkontroll.

picture
Ansluta en trådlös handkontroll
  1. Starta konsolen.
  2. Sätt i AA-batterierna i handkontrollen.
  3. Starta handkontrollen genom att trycka på och hålla ned den mittersta Xbox Guide-knappen tills handkontrollen startar. Kontrollera batterierna om handkontrollen inte startar. Om du använder en uppladdningsbar handkontroll kontrollerar du att den är laddad.
picture
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på konsolen.
picture
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på handkontrollen inom 20 sekunder.
picture
Obs!
  • När lamporna runt av/på-knappen på konsolen slutar blinkar är handkontrollen ansluten.
  • Du kan ansluta upp till fyra handkontroller till en konsol.
  • Varje ansluten handkontroll tilldelas en av fyra positioner. Varje position motsvarar ett upplyst område runt konsolens av/på-knapp och handkontrollens Xbox Guide-knapp.

Ändra konsolens inställningar

picture

Första gången du startar konsolen, ombeds du att

• välja språk
  • Skapa en profil.
  • konfigurera en nätverksanslutning (valfritt). Mer information om hur du ansluter till Xbox Live finns i Kabelanslutning eller Trådlös anslutning.

Utför dessa steg genom att följa anvisningarna på skärmen.

picture

Sedan sätter du in en spelskiva och kan därefter börja spela!

Tips! Genom att titta på Xbox 101-filmer kan du lära dig hur du får ut mesta möjliga av din Xbox 360-konsol.