Så här hämtar du en ny Xbox 360-uppdatering

Se de här uppdateringstipsen och anvisningarna

Xbox 360-konsolprogramvaran uppdateras regelbundet med nya funktioner. Om du har något av följande problem kan du försöka åtgärda det genom att uppdatera konsolprogramvaran:

• Dashboard-teman visas inte.
  • Avatarer saknas.
  • Kinect-sensorn fungerar inte (blinkar grönt eller rött).

Obs! Den version av konsolprogramvaran som finns här är från den 11 december 2014.

Uppdatering av konsolprogramvaran

Installera från Xbox Live

Det enklaste sättet att uppdatera konsolprogramvaran är att ansluta till Xbox Live. För att kunna uppdatera konsolen via Xbox Live måste du ha en Internetanslutning.

Anslut Xbox 360-konsolen till Internet. Om du vill lära dig hur, går du till Trådlös anslutning eller Kabelanslutning.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Network Settings.
  3. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  4. Välj Test Xbox Live Connection.
picture
  1. Välj Yes om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran.

Om ett anslutningsfel visas provar du Lösning för att ansluta till Xbox Live.

Gick det inte att installera konsoluppdateringen?

Installera från en spelskiva

Om du inte har anslutit till Xbox Live på ett tag kanske konsolprogramvaran behöver uppdateras. Om en spelskiva innehåller en nyare version av konsolprogramvaran än den version du har uppmanas du att installera uppdateringen när du startar spelet.

Obs! Om du väljer att inte uppdatera konsolprogramvaran uppmanas du att uppdatera programvaran nästa gång du startar spelet. För vissa Kinect-spel krävs en fungerande uppdatering av konsolprogramvaran.

Kopiera till ett USB-flashminne

Om det inte går att ansluta Xbox 360-konsolen till Internet kan du kopiera konsoluppdateringen från datorn till ett USB-flashminne och sedan installera den på konsolen.

Obs! USB-flashminnet måste vara formaterat med filsystemet FAT32. Mer information om hur du formaterar ett USB-flashminne hittar du i avsnittet "Formatera ett USB-flashminne" i Stöd för USB-flashminne för Xbox 360.

1. Sätt in USB-flashminnet i USB-porten på datorn.
  2. Ladda ned uppdateringsfilen.
  3. Klicka på Spara för att spara ZIP-filen med konsoluppdateringen på datorn.
  4. Packa upp filen. Om du använder Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 packar du upp ZIP-filen genom att dubbelklicka på den.
  5. Kopiera innehållet i zip-filen till rotkatalogen på USB-flashminnet (t.ex. E:\). Kopiera inte innehållet till en annan mapp på USB-flashminnet (t.ex. E:\Filer).
  6. Ta ut USB-flashminnet från USB-porten på datorn.
  7. Sätt in USB-flashminnet i en USB-port på Xbox 360-konsolen.
  8. Starta om konsolen.
  9. När konsolen startar om startas installationsprogrammet automatiskt. Välj Yes när du ombeds att uppdatera den nya konsolprogramvaran.

Bränna på en CD eller DVD

Du kan uppdatera Xbox 360-konsolprogramvaran genom att ladda ned uppdateringen till datorn från Xbox.com, bränna uppdateringen på en CD eller DVD och sedan installera uppdateringen på konsolen. Så här gör du:

1. Ladda ned uppdateringsfilen till datorn.
  2. Klicka på Spara för att spara ZIP-filen med konsoluppdateringen på datorn.
  3. Packa upp filen. Om du använder Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 packar du upp ZIP-filen genom att dubbelklicka på den.
    • Om du använder Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 packar du upp ZIP-filen genom att dubbelklicka på den.
    • Om du använder en tidigare version av Windows behöver du ett särskilt program för att packa upp filen (till exempel WinZip).
  4. Sätt in en tom, skrivbar cd- eller dvd-skiva i datorn.
  5. Kopiera innehållet i zip-filen till rotkatalogen på cd:n eller dvd:n och välj att skriva (bränna) filerna på skivan.
  6. När filerna har bränts på skivan tar du bort den från datorn och sätter in den i skivenheten på Xbox 360-konsolen.
  7. Starta om konsolen.
  8. När konsolen startar om startas installationsprogrammet automatiskt. Välj Yes när du ombeds att uppdatera den nya konsolprogramvaran.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar uppdateringen?
Ingenting. Den är gratis.

Hur vet jag om konsolprogramvaran är uppdaterad?
Om konsolen är ansluten till Xbox Live har du den senaste konsolprogramvaran. När du ansluter till Xbox Live uppmanas du automatiskt att uppdatera programvaran om det finns en tillgänglig uppdatering.

Måste jag installera uppdateringen?
Nej. Men om du vill spela eller kommunicera på Xbox Live måste konsolen ha den senaste programvaran. Du kanske även måste uppdatera för att spela vissa nya spel.

Kinect-spelen kanske inte fungerar som de ska om konsolprogramvaran inte är uppdaterad.

Kan jag återgå till den gamla programversionen om jag ångrar mig?
Nej. När konsolen har uppdaterats förblir den uppdaterad.

Jag kan inte ansluta till Xbox Live. Vad ska jag göra?
Om du inte kan ansluta till Xbox Live kan du prova Lösning på Xbox Live-anslutning.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett webbaserat översättningsverktyg, till exempel Bing Translator.