”Configuration Error” visas när du försöker lägga till en Windows Media Center-extender

Problem

Följande felmeddelande kanske visas när du lägger till en Windows Media-extender på en Windows Vista Media Center-dator:

Configuration Error

An error was encounter while configuring your computer for use with this extender.

Det här problemet kan bero på något av följande:

• Media Extender-certifikatet är skadat.
  • Network List-tjänsten körs inte.

Lösning

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Ta bort Media Center Extender-certifikatet

Om du vill ta bort Media Center Extender-certifikatet följer du dessa steg:

Klicka på Start, skriv mmc i rutan Påbörja sökning och tryck på Retur. Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det, eller klickar på Fortsätt.

1. I File-menyn klickar du på Add/Remove Snap-in.
  2. Klicka på Certificates och sedan på Add.
  3. Välj Computer account och klicka sedan på Next.
  4. Välj Lokal dator och klicka sedan på Avsluta.
  5. Klicka på OK.
  6. I Navigation Pane under Console Root expanderar du Certificates, Personal och klickar sedan på Certificates.
  7. Högerklicka på Microsoft Windows Media Center Extender Host och klicka sedan på Delete.

När du tagit bort certifikatet avinstallerar du Extender och återstartar sedan Extender-konfigurationen.

Lösning 2: Återstarta Network List-tjänsten

Följ de här stegen om du vill starta om Network List-tjänsten:

1. Klicka på Start, skriv services.msc i rutan Påbörja sökning och tryck på Retur. Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det, eller klickar på Fortsätt.
  2. I listan över tjänster kontrollerar du att “Startad” visas under Status och att “Automatisk” visas under Uppstartstyp för Network List-tjänsten.
  3. Om du behöver ändra inställningarna för tjänsten dubbelklickar du på den, utför ändringarna och klickar sedan på OK.
  4. Starta om Extender-konfigurationen.