Felmeddelandet The correct ports cannot be opened visas när du använder Windows Media Center Extender på Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du avslutar installationen av Windows Media Center Extender:

Xbox 360 Setup is Finished. The correct ports cannot be opened

Detta kan innebära att Windows-brandväggen på datorn har inaktiverats.

Lösning

Under installationen av Windows Media Center-extendern måste Windows-brandväggen uppdateras så att kommunikation mellan den Windows Media Center–baserade datorn och Xbox 360-konsolen tillåts. Om tjänsten Windows-brandväggen har stoppats kan dessa uppdateringar inte genomföras, och installationsprogrammet för Windows Media Center Extender går inte att slutföra.

Obs! Den här artikeln innehåller information som visar hur du sänker säkerhetsnivån och hur du inaktiverar säkerhetsfunktioner på en dator. Du kanske måste göra dessa ändringar för att lösa ett visst problem. Innan du gör dessa ändringar bör du överväga riskerna som finns med att använda lösningen i din miljö. Om du tillämpar den här lösningen bör du vidta lämpliga åtgärder för att skydda systemet.

Så här aktiverar du Windows-brandväggen på en dator som kör Windows 8.1

1. Skriv Windows-brandväggen på Start-skärmen.
  2. Tryck eller klicka på Windows-brandväggen.
  3. Tryck eller klicka på Aktivera eller inaktivera Windows-brandväggen på menyn till vänster.
  4. Tryck eller klicka på alternativknappen bredvid varje instans av Aktivera Windows-brandväggen på sidan.
  5. Välj OK.
  6. Kör installationsprogrammet för Windows Media Center-extendern igen.

Så här inaktiverar du Windows-brandväggen igen

Om du inte tidigare har använt Windows-brandväggen och vill återställa den konfigurationen på en dator som kör Windows 8.1 följer du anvisningarna nedan.

Obs! Vänta med att stänga av Windows-brandväggen tills du har installerat Windows Media Center-extendern.

VARNING! Tillämpa den här lösningen på egen risk. Den här lösningen kan innebära att datorn eller nätverket blir mer sårbart för angrepp från användare eller program, till exempel virus. Vi rekommenderar inte den här lösningen, men tillhandahåller informationen så att du kan använda lösningen på egen risk.

1. Skriv Windows-brandväggen på Start-skärmen.
  2. Tryck eller klicka på Egenskaper för Windows-brandväggen.
  3. Tryck eller klicka på Aktivera eller inaktivera Windows-brandväggen på menyn till vänster.
  4. Tryck eller klicka på alternativknappen bredvid varje instans av Inaktivera Windows-brandväggen på sidan.
  5. Välj OK.

Mer information om hur du använder extenders med Xbox 360-konsolen finns på Windows Media Center-webbplatsen. Webbplatsen kanske inte finns på alla språk.