Felmeddelandet Session Terminated visas när du använder Windows Media Center med Xbox 360

Problem

Det kan hända att följande felmeddelande visas när du försöker ansluta din Xbox 360-konsol till en dator som kör Microsoft Windows Media Center:

Xbox 360 Error Message: Session Terminated

Det kan betyda att en annan användare eller annat program på den Windows Media Center-baserade datorn har kopplat från enheten.

Lösning

Datorns hårddisk kanske använder en dynamisk disk. Media Center Extenders, t.ex. Xbox 360-konsolen, fungerar inte med en dynamisk diskkonfiguration. Du måste använda basdisken.

Försök med lösningarna i följande ordning.

Lösning 1: Inaktivera meddelandetjänster

Program som körs på systemet kanske försöker skicka meddelanden till din Xbox 360-konsol under en session med Media Center. Icke-auktoriserade meddelanden gör att sessionen mellan Media Center och din Xbox 360-konsol kopplas från.

Du åtgärdar det här problemet i Windows 8 genom att följa de här stegen:

1. Start-skärmen klickar du på Händelsevisare.
  2. Klicka på Logg för program och tjänster och leta sedan upp alla händelser där “Error“ visas under Typ och “Fjärrkontrollshanterare“ visas under Källa.
  3. Dubbelklicka på alla artiklar som uppfyller dessa två villkor och en beskrivning av händelsen visas. Leta efter en beskrivning som ser ut ungefär så här:
    Unauthorized window was detected while running the Media Center Experience, with file name 'C:\PROGRA~1\...
  4. Det här meddelandet rapporterar det program som försöker skicka meddelanden till din Xbox 360-konsol.

5. Ta bort eller inaktivera meddelandetjänsten för programmet som visas under Beskrivning. Om du behöver hjälp tittar du i programmets handbok eller kontaktar tillverkaren av programmet.

Du åtgärdar det här problemet i Windows 8 genom att följa de här stegen:

1. Start-skärmen klickar du på Händelsevisare.
  2. Klicka på pilen till vänster om Logg för program och tjänster och sedan på Media Center.
  3. Leta upp alla händelser där "Error" visas under Typ och "Fjärrkontrollshanterare" visas under Källa.
  4. Dubbelklicka på alla artiklar som uppfyller dessa två villkor och en beskrivning av händelsen visas. Leta efter en beskrivning som ser ut ungefär så här:
  5. Unauthorized window was detected while running the Media Center Experience, with file name 'C:\PROGRA~1\...

6. Ta bort eller inaktivera meddelandetjänsten för programmet som visas under Beskrivning. Om du behöver hjälp tittar du i programmets handbok eller kontaktar tillverkaren av programmet.

Testa att ansluta konsolen till datorn igen. Om du inte kan ansluta försöker du med nästa lösning.

Lösning 2: Avaktivera Fast User Switching (endast Windows XP)

Xbox 360-konsolen ansluter till en dator som kör Windows Media Center i ett hemnätverk via Snabbt användarbyte. Om Snabbt användarbyte har stängts av på datorn kan inte Xbox 360-konsol anslutas. Kontrollera att Snabbt användarbyte är aktiverat genom att följa dessa steg:

1. Klicka på Start på datorn, Run, skriv nusrmgr.cpl och klicka sedan på OK.
  2. Klicka på Change the way users log on or off.
  3. Kontrollera att rutan Use Fast User Switching är ikryssad.
  4. Klicka på Apply Options.

Testa att ansluta konsolen till datorn igen. Om du inte kan ansluta försöker du med Lösning 3.

Lösning 3: Avaktivera andra medieprogram

Övriga medieprogram som är installerade på datorn som kör Windows Media Center (t.ex. Ahead Nero) hindrar ibland Xbox 360-konsolen från att spela upp media. Ta tillfälligt bort eller inaktivera dessa medieprogram för att fastställa om de orsakar en konflikt eller inte.

Testa att ansluta konsolen till datorn igen. Om du inte kan ansluta försöker du med Lösning 4.

Lösning 4: Öppna brandväggsportarna på Windows Media Center-datorn

Vissa nödvändiga brandväggsportar kanske inte är öppna på den dator som kör Windows Media Center. Information om vilka brandväggsportar som ska vara öppna finns i "Vilka brandväggsportar måste vara öppna för att jag ska kunna använda Windows Media Center med konsolen?" i Felsöka Windows Media Center.

Om öppning av dessa portar inte löser problemet försöker du med Lösning 5.

Lösning 5: Inaktivera interaktiva inloggningsmeddelanden

När interaktiva inloggningsmeddelanden används visas de i samband med inloggningen för Media Center Extender och gör att inloggningen inte kan slutföras.

Använd Microsoft Management Console-hanteraren (MMC) för att avaktivera interaktiv inloggning för datorer som kör Windows XP Media Center-versionen. Inställningar för interaktiv inloggning definieras i lokala föreskrifter eller domändatorföreskrifter. För att gå igenom och ändra dessa inställningar följer du de här stegen:

1. På en dator som kör Windows XP Media Center-versionen klickar du på Start, Kör, skriver gpedit.msc och klickar sedan på OK.
  2. I Gruppolicy, expanderar du Lokal datorpolicy, Datorkonfiguration, Windows-inställningar, Säkerhetsinställningar, Lokala policyer och väljer sedan Säkerhetsalternativ.
  3. Dubbelklicka på Interaktiv inloggning: Meddelandetext för användare som försöker logga in, rensa bort all inmatad text och klicka sedan på OK.
  4. I menyn Fil klickar du på Avsluta för att stänga Gruppolicy.

Lösning 6: Ändra FAT32-hårddiskar till NTFS

Din dators hårddisk kan vara formaterad som FAT32. Om din hårddisk är formaterad med FAT32 formaterar du den till en NTFS-filsystemdisk. Om du vill kontrollera formatet på hårddisk på en dator som kör Windows 8 gör du följande:

1. Start-skärmen klickar du på Datorhantering.
  2. Klicka på Diskhantering.
  3. Leta upp hårddisken och titta i kolumnen som heter Filsystem för att se om det står “FAT32.”

Om det betecknas ”FAT32” måste du konvertera hårddisken till filsystemet NTFS