Felsöka anslutningen mellan Windows Media Center och din Xbox 360

Översikt

Viktigt Den här artikeln innehåller instruktioner som hjälper dig att kringgå ett särskilt problem. De här instruktionerna innehåller dock steg som sänker säkerhetsnivån eller stänger av säkerhetsfunktioner på konsolen. Innan du gör denna typ av ändringar bör du vara medveten om riskerna som finns med att sänka säkerhetsnivån på konsolen.

Lär dig felsöka de vanligaste felen som kan uppstå när du använder Windows Media Center med din Xbox 360.

Konfigurera Windows Media Center på datorn

Kontrollera att du har konfigurerat Windows Media Center på datorn korrekt. Följ anvisningarna för din Windows-version.

Windows 8 och Windows 8.1:

Konfigurera Windows Media Center

Konfigurera Windows Media Center på Xbox 360 (Windows 8)

Windows 7:

Komma igång med Windows Media Center

Felmeddelanden

Xbox 360 Setup is Finished. The correct ports cannot be opened

Det här felet uppstår om Windows-brandväggen på datorn är avstängd. Du måste aktivera Windows-brandväggen om konfigurationen av Windows Media Center Extender ska slutföras. När du har konfigurerat Media Center Extender kan du inaktivera brandväggen igen.

Aktivera Windows-brandväggen genom att följa anvisningarna i artikeln Felmeddelandet The correct ports cannot be opened visas när du använder Windows Media Center Extender på Xbox 360.

Mer information om hur du använder en Windows Media Center Extender med Xbox 360-konsolen finns på följande sidor:

Använda en Windows Media Center Extender-enhet

Windows Media Center Extender: vanliga frågor

Konfigurera en Windows Media Center Extender (Windows 7)

Optimera hemnätverket för Windows Media Center Extender (Windows 7)

Obs! De här webbsidorna kanske inte finns på alla språk.

Konsolen kan inte kontakta din Windows Media Center-dator. Kontrollera att datorn är i gång och att den är ansluten till nätverket.

Det här felet kan uppstå om du installerar McAfee Privacy Service efter att ha konfigurerat Windows Media Center Extender på en Media Center-dator. Tjänsten hindrar dig från att upprätta en anslutning mellan Media Center Extender och Media Center-datorn.

Lös problemet genom att följa anvisningarna i artikeln Felet ”Konsolen kan inte kontakta din Windows Media Center-dator” på Xbox 360.

Xbox 360 not found

Om McAfee Privacy Service är installerat på datorn kan följande fel visas när du kör installationsprogrammet för Windows Media Center Extender McAfee Privacy Service är inte kompatibelt med Media Center Extender.

Ett problem med en anslutning eller en brandvägg kan också orsaka detta fel.

Försök lösa problemet med följande lösningar.

Ta bort McAfee Privacy Service

Följ anvisningarna i artikeln Felmeddelandet ”Xbox 360 not found” visas när du använder Windows Media Center.

Kontrollera att konsolen och datorn är anslutna till samma nätverk

Om du får det här felet kanske inte din Xbox 360-konsol och Windows Media Center-dator är anslutna till samma nätverk. Din konsol och dator måste vara anslutna till samma lokala nätverk via en kabel- eller Wi-Fi-anslutning. Lär dig mer om felsökning och konfiguration av nätverk i:

Felsöka nätverksproblem i Windows
Förstå Windows-brandväggens inställningar

Om problemet kvarstår kan du kontakta Xbox-supporten.