Windows 8: Konfigurera Xbox 360 som en Windows Media Center Extender

Översikt

Obs! Xbox One stöder inte streaming av media från Windows Media Center.

Du kan streama musik, bilder och videofiler från Windows Media Center till Xbox 360-konsolen från en dator i ditt hemnätverk. Följande steg gäller Windows 8. Hjälp med att installera och konfigurera Windows Media Center på datorn finns i Windows Media Center.

Läs dess artiklar om hur du konfigurerar Windows Media Center i andra versioner av Windows:

Steg 1: Ansluta konsolen till nätverket

Om du redan har anslutit konsolen till nätverket fortsätter du med steg 2 nedan.

Om inte så ansluter du konsolen till hemnätverket med en trådlös anslutning eller kabelanslutning. Testa sedan att Xbox-konsolen har anslutits. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på Xbox-handkontrollen.

Tryck på Guide-knappen på Xbox-handkontrollen.
  1. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
Välj Systeminställningar.
  1. Välj Nätverksinställningar.
Välj Nätverksinställningar.
  1. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Trådburet nätverk för en kabelanslutning.
Välj Trådburet nätverk eller namnet på ditt trådlösa nätverk.
  1. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
Välj Testa anslutning till Xbox Live.

Om statusen för anslutningen till ditt nätverk visas som Ansluten fortsätter du med steg 2 nedan. I annat fall väljer du Mer info på konsolen och följer förslagen.

Steg 2: Ta bort tidigare anslutningar (om det behövs)

Om du inte tidigare har anslutit en dator till Xbox 360-konsolen går du till steg 3. Om du har gjort det måste du ta bort den befintliga anslutningen. Du kan ta bort de tidigare stegen på din dator eller Xbox-konsol:

Åtgärder på datorn: Ta bort tidigare anslutningar

1. Starta Windows Media Center.
  2. Längst ned på menyn väljer du Nedåtpil och under Aktiviteter väljer du Inställningar.
Välj Inställningar under Uppgifter.
  1. Välj Extender.

Välj Xbox 360 Media Center Extender.
  1. Välj Xbox 360 Media Center Extender.
  2. Välj Avinstallera.
  3. Välj Nästa.

Åtgärder på konsolen: Ta bort tidigare anslutningar

1. Gå till Mina inställningar och välj sedan System.
  2. Välj Datorer.
  3. Välj Windows Media Center.
  4. Välj Koppla från.
  5. Gå tillbaka till Xbox Dashboard genom att trycka på B-knappen på handkontrollen.

Steg 3: Hämta konfigurationsnyckeln på konsolen

1. Gå till Appar på konsolen, välj Mina appar och sedan Windows Media Center.
  2. Välj Fortsätt.
  3. Skriv ned den åttasiffriga konfigurationsnyckeln.

Steg 4: Installera Windows Media Center

Gå vidare till steg 5 om du redan har installerat Windows Media Center på datorn.

Om inte följer du anvisningarna på sidan Windows 8 Pro och installerar Windows 8 Media Center Pack eller Windows 8 Pro Pack.

Steg 5: Lägg till konsolen i Windows Media Center

1. Starta Windows Media Center på datorn.
  2. Bläddra ned till Uppgifter och välj Lägg till extender.
  3. Välj Nästa på skärmen Extender-konfiguration.
Välj Nästa på skärmen Extender-konfiguration.
  1. Ange den åttasiffriga konfigurationskoden från steg 3 när du ombeds att göra det.
Ange den åttasiffriga konfigurationskoden.
  1. Slutför konfigurationen genom att välja Nästa.
Välj Nästa när du har angett den åttasiffriga nyckeln.

Steg 6: Starta Windows Media Center på konsolen

Gå till Appar, välj Mina appar och sedan Windows Media Center. Det tar en stund att skapa mediebiblioteken första gången du använder Windows Media Center på konsolen.