Windows Vista: Konfigurera Windows Media Center med Xbox 360

Översikt

Du kan streama musik, bilder och videofiler från Windows Media Center till Xbox 360-konsolen från en dator i ditt hemnätverk. Följande steg gäller för Windows Vista Ultimate- och Home Premium-versioner. Hjälp med att installera och konfigurera Windows Media Center på datorn finns i Windows Media Center.

Obs! Xbox One stöder inte streaming av media från Windows Media Center.

Läs dess artiklar om hur du konfigurerar Windows Media Center i andra versioner av Windows:

Steg 1: Ansluta konsolen till nätverket

Om du redan har anslutit konsolen till nätverket fortsätter du med steg 2 nedan.

Om inte så ansluter du konsolen till hemnätverket med en trådlös anslutning eller kabelanslutning. Testa sedan att Xbox-konsolen har anslutits. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på Xbox-handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  3. Välj Nätverksinställningar.
  4. Välj Trådburet nätverk eller Trådlöst nätverk.
  5. Välj Testa anslutning till Xbox Live.

Om statusen för anslutningen till ditt nätverk visas som Ansluten fortsätter du med steg 2 nedan. I annat fall väljer du Mer info på konsolen och följer förslagen.

Steg 2: Ta bort tidigare anslutningar

Om du tidigare har anslutit en dator till Xbox 360-konsolen måste du ta bort den befintliga anslutningen. Gör så här:

På datorn

1. Starta Windows Media Center.
  2. Gå till Uppgifter och välj Inställningar.
  3. Välj Extender.
  4. Välj Xbox 360 Media Center Extender.
  5. Välj Avinstallera.
  6. Välj Nästa.

På Xbox 360-konsolen

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  2. Välj Datorer.
  3. Välj Windows Media Center.
  4. Välj Koppla från.
  5. Gå tillbaka till Xbox Dashboard genom att trycka på B-knappen på handkontrollen.

Steg 3: Hämta konfigurationsnyckeln på konsolen

1. Gå till Appar och välj sedan Mina appar.
  2. Välj Media Center.
  3. Skriv ned den åttasiffriga konfigurationsnyckeln.

Steg 4: Lägg till konsolen i Windows Media Center

1. Starta Windows Media Center på datorn.
  2. Gå till Uppgifter och välj sedan Lägg till extender.
  3. Ange den åttasiffriga konfigurationskoden från steg 3 när du ombeds att göra det.
  4. Slutför konfigurationen genom att välja Nästa.

Steg 5: Starta Windows Media Center på konsolen

1. Gå till Appar, välj Mina appar och sedan Windows Media Center. Det tar en stund att skapa mediebiblioteken första gången du använder Windows Media Center på konsolen.

Läs Anslutningar: Windows Media Center-dator om du har problem.