Konfigurera brandväggar från tredje part för att använda Windows Media Center på Xbox

Så här konfigurerar du brandväggen manuellt

Om du använder en brandvägg från tredje part, kanske du manuellt måste konfigurera brandväggen för att ge olika program åtkomst till portarna de behöver. Brandväggstillverkaren kan uppmana dig att konfigurera brandväggen med någon av följande metoder:

• Konfigurera brandväggen så att bara vissa program har åtkomst till vissa portar.
  • Ändra vilka specifika portar som programmet använder.

Du måste känna till följande när du konfigurerar en brandvägg:

• Namnet på programmet.
  • Vilka portar som programmet behöver använda.
  • Kommunikationssignalens riktning.

Använd följande information när du vill konfigurera brandväggar från tredje part:

Program

Protokoll/port

Riktning

Nätverk

svchost.exe

UDP 1900

Inkommande

Lokalt undernät

svchost.exe

UDP 1900

Inkommande

Lokalt undernät

svchost.exe

TCP 2177

Utgående, inkommande

Lokalt undernät

svchost.exe

UDP 2177

Utgående, inkommande

Lokalt undernät

system

TCP 10244

Utgående, inkommande

Lokalt undernät

ehshell.exe

TCP 554

Utgående, inkommande

Lokalt undernät

ehshell.exe

UDP 5004, 5005

Utgående, inkommande

Lokalt undernät

ehshell.exe

TCP 8554-8558

Utgående, inkommande

Lokalt undernät

ehshell.exe

UDP 5004, 5013

Utgående, inkommande

Lokalt undernät

ehshell.exe

UDP 7777-7781

Utgående, inkommande

Lokalt undernät

mcrmgr.exe

Slumpmässigt

Utgående, inkommande

Internet

mcx2prov.exe

Slumpmässigt

Utgående, inkommande

Internet

Manuell konfigurering av en brandvägg görs på olika sätt för olika brandväggstillverkare och -modell. Mer information om hur du konfigurerar brandväggen finns i dokumentationen till den.

Mer information om hur du konfigurerar en brandvägg från tredje part finns i avsnittet Tillåt ett program att kommunicera via Windows-brandväggen. (Webbplatsen kanske inte finns på alla språk.)