"Setup error - There is a problem with the installation of Windows XP Media Center Edition 2005"

Följande felmeddelande visas när du försöker installera ett program för Xbox 360 Media Center Extender i Windows XP Media Center Edition 2005 med Service Pack 3 (SP3):

Setup Error
There is a problem with the installation of Windows XP Media Center Edition 2005. Uninstall the update to Media Center Edition 2005 and then re-install the update from the Windows Update website. Then run the Xbox 360 Setup again.

Det här problemet kan uppstå om en post saknas i registret. När du installerar ett program för Xbox 360 Media Center Extender kontrollerar programmet registerposten. Om registernyckeln saknas installeras inte programmet.

Obs! Det här felet uppstår inte om följande villkor gäller:

• Du har installerat Update Rollup 2 for Windows XP Media Center Edition 2005.

Obs! Update Rollup 2 for Windows XP Media Center Edition 2005 lägger till den registerpost som krävs. Mer information hittar du i Update Rollup 2 for Windows XP Media Center Edition 2005.

• Du har inte installerat Windows XP Service Pack 3 (SP3).

Lösningar

Försök åtgärda problemet med någon av följande lösningar:

Lösning 1: Uppdatera Windows XP Media Center Edition

Lös problemet genom att installera paketet Update for Windows XP (KB895961). Försök sedan installera programmet igen.

Lösning 2: Ta bort Windows XP SP3 temporärt

Om du vill avinstallera Windows XP SP3 temporärt följer du de här stegen på den dator som kör Windows XP Media Center Edition:

1. Klicka på Start och sedan på Kör.
  2. Kopiera och klistra sedan in (eller skriv) appwiz.cpl i rutan Open och tryck sedan på Retur.
  3. I listan Installerade program klickar du på Windows XP SP3 och sedan på Ta bort.
  4. Följ instruktionerna och slutför avinstallationen av Windows XP SP3.
  5. Starta om datorn.
  6. Installera programmet för Xbox 360 Media Center Extender.
  7. Återinstallera Windows XP SP3.

Lösning 3: Lägga in registerposten

• Lägga in registernyckeln automatiskt

Du kan automatiskt åtgärda det här problemet genom att köra den automatiska Fix it file. Det gör du genom att klicka på Run i dialogrutan File Download. Följ sedan stegen i guiden.

Noteringar

• Den här guiden kanske är på engelska. Den automatiska lösningen fungerar dock för andra språkversioner av Windows.
  • Om du inte använder den dator som har problem kan du spara Fix it-lösningen på ett flashminne eller en CD. Kör den sedan på den dator som har problem.
  • Lägga in registernyckeln manuellt

Viktigt! Den här lösningen innehåller steg som visar hur du ändrar registret. Allvarliga problem kan dock uppstå om du ändrar registret på ett felaktigt sätt. Du bör därför se till att du följer de här stegen noggrant. För att vara på den säkra sidan bör du först säkerhetskopiera registret innan du ändrar det. Då kan du återställa registret om ett problem uppstår. Mer information om hur du säkerhetskopierar och återställer registret hittar du i Så här säkerhetskopierar och återställer du registret i Windows XP.

Följ de här stegen för att åtgärda problemet:

1. Klicka på Start och sedan på Kör.
  2. Kopiera och klistra (eller skriv in) följande kommando i dialogrutan Öppna och tryck sedan på Retur:
    reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\HotFix\KB895961" /v Installed /t REG_DWORD /d 1 /f
  3. När du genomfört stegen i guiden försöker du installera programvaran igen.