Stänga av ljudet för eller blockera andra spelare på Xbox 360

Du kan styra hur andra personer kan kommunicera med dig på din Xbox 360-konsol. Om du inte vill höra eller bli kontaktad av specifika spelare på din konsol kan du stänga av ljudet för dem, blockera deras kommunikation med dig eller undvika dem helt och hållet.

Obs! Om du tycker att en spelare har brutit mot villkoren för Microsoft-tjänster eller etikettsreglerna kanske du också vill lämna in klagomål.

Stänga av ljudet för annan spelare

Om en annan spelare är störande eller uppför sig olämpligt i röstchatt eller annan röstkommunikation kan du stänga av ljudet för spelaren. Då kan den spelaren inte prata med dig under spelandet eller i en chattsession. Så här stänger du av ljudet för annan spelare på Xbox 360:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Kompisar. Gå till fliken Spelare om du vill stänga av ljudet för en nyligen spelad spelare.
  3. Välj rätt gamertag för den spelare du vill stänga av ljudet för.
  4. Välj Ljud av.

Om du vill slå på ljudet för en spelare väljer du rätt gamertag för den spelaren och sedan väljer du Ljud på.

Så här blockerar du meddelanden från en annan spelare

Om du blockerar en annan spelare får du inga meddelanden, spelinbjudningar eller inbjudningar till grupper från den spelaren. Om den spelaren finns på din kompislista tas hen bort därifrån. Så här blockerar du en annan spelare på Xbox 360:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Meddelanden och gå sedan till ett meddelande från den spelare du vill blockera.
  3. Välj Blockera kommunikation.

Du kan när som helst avblockera en spelare genom att skicka ett meddelande eller en kompisförfrågan till spelaren.

Undvika en annan spelare

Med alternativet spelarrecension på Xbox 360 kan du ange om du vill spela med en viss spelare igen. Genom att välja om du föredrar eller undviker en viss spelare ökar eller minskar du chansen att stöta på den spelaren igen i framtida flerspelarmatcher. Så här undviker du en specifik spelare på Xbox 360.

Obs! Du måste spela med en spelare minst en gång innan du kan skicka in en spelarrecension.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Kompisar. Gå till fliken Spelare om du vill undvika en nyligen spelad spelare.
  3. Välj rätt gamertag för den spelare du vill undvika.
  4. Välj Skicka spelarrecension.
  5. Välj Undvik den här spelaren.
  6. Välj en av följande anledningar till att du vill undvika spelaren:
    • Kommunikation: Spelaren var förolämpande, använde otrevligt språk eller störde sessionen genom röstkommunikation.
    • Spelbeteende: Spelaren var överdrivet aggressiv, otrevlig eller avslutade spelet i förtid.
    • Skicklighet: Spelarens skicklighet var inte på samma nivå som de andra spelarna eller så förstod hen inte spelet.