Xbox Live-chatt på Xbox 360-konsolen

Översikt

Använd Xbox 360-headsetet eller Kinect-sensorn om du vill chatta med dina kompisar via Xbox 360-konsolen, antingen i grupp eller privat.

Om du fortfarande har problem med att chatta är kanske Xbox Live-tjänsten nere. Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan.

Om du har problem med Xbox Live läser du Felsöka problem med Xbox Live-chatt på Xbox 360.

Chatta på Xbox Live

Detta behöver du

För Privat chatt, gruppchatt och röstkommunikation i spel krävs följande:

Valfritt: Om du vill skriva snabbare ansluter du en Xbox 360 Chatpad eller ett USB-tangentbord till konsolen.

Konfigurera chatt

Det är lätt att konfigurera kommunikationen. Anslut bara ett Xbox 360-headset eller en Kinect-sensor och ange dina inställningar för onlinesäkerhet. Du kan tillåta kommunikation med alla eller bara dina kompisar.

1. Anslut ditt headset eller din Kinect-sensor:
    • Om du använder ett trådburet headset: Anslut det till din handkontroll.
    • Om du använder ett trådlöst headset: Anslut det till din konsol.
    • Om du använder en Kinect-sensor:
      1. Logga in på Xbox Live.
      2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
      3. Välj Chatt.
      4. Ställ in Kinect-mikrofonen på .
      Tips! Om du kalibrerar Kinect-sensorn för tal och ljud kan du förbättra chattupplevelsen. Hur du gör det kan du läsa i Använda ljudjustering på din Kinect-sensor för Xbox 360. Mer information om hur du använder röstkommandon med Kinect finns i Kinect-röstkommandon.

2. Ange dina inställningar för onlinesäkerhet:
    1. Gå till Inställningar och välj Sekretess.
    2. Välj Ändra inställningar.
    3. Välj Anpassa.
    4. Välj Röst och text.
    5. Välj antingen Alla, Bara kompisar eller Blockerat och tryck på B-knappen .
    6. Välj Spara och avsluta.

Obs! Om du använder ett barnkonto på Xbox Live måste ett föräldrakonto godkänna den här förändringen.

Privat chatt

Privat chatt är ett samtal mellan dig och en annan person. Ingen annan kan höra eller delta i denna chatt. Din kompis kan spela samma spel som du eller ett annat, titta på en film eller lyssna på musik.

Du kan ha upp till fyra privata chattar igång samtidigt:

• Under ett Xbox Live-spel med flera spelare, förutom din offentliga spelkommunikation.
  • Medan du är värd för en Xbox Live-grupp.

Konfigurera en privat chatt

1. Anslut ett Xbox 360-headset eller en Kinect-sensor och logga sedan in på Xbox Live.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  3. Välj Chatt.
  4. Välj en ledig kanal för privat chatt och välj eller ange sedan gamertaggen för personen som du vill chatta med.
Chatt-skärmen på Xbox Live, med en privat chattkanal vald
  1. Välj Skicka meddelande. Personen som du bjuder in har fem minuter på sig att acceptera inbjudan. Efter fem minuter förutsätter Xbox Live att din kompis inte är ledig och inbjudan dras tillbaka. Du kan försöka skicka en till inbjudan senare.

Obs! När någon avvisar en inbjudan till chatt ser avsändaren inte om inbjudan har blivit för gammal eller avvisats. Avsändaren meddelas bara om att inbjudan har dragits tillbaka.

Byta chattkanal

Du kan byta chattkanal genom att välja vem du vill tala med.

Om du vill … Gör det här …
Prata enbart med spelare i ditt spel
  1. Tryck på Guide-knappen .
  2. Välj Grupp och sedan Gruppalternativ.
  3. Välj Chattkanal och sedan Spelchatt.
Prata enbart med gruppmedlemmar
  1. Tryck på Guide-knappen .
  2. Välj Grupp och sedan Gruppalternativ.
  3. Välj Chattkanal och sedan Gruppchatt.
Stänga av ljudet för en spelare
  1. Tryck på Guide-knappen .
  2. Välj Grupp och sedan spelarens gamertag.
  3. Välj Ljud av.