Hitta och håll kontakten med kompisar på Xbox Live

Översikt

Lär dig hur du skapar och hanterar en lista över kompisar. Chatta och spela spel med dina kompisar – du kan till och med ordna ett party.

Hålla kontakten med kompisar

En av de bästa funktionerna med Xbox Live är att du kan hitta kompisar för ett onlinespel. Allteftersom du skapar en lista över kompisar genom att skicka och acceptera kompisförfrågningar, visas samma lista oavsett vilket spel du spelar. Du kan ha upp till 100 kompisar samtidigt.

I kompislistan kan du markera dina kompisars profilinformation, bland annat motto, namn, plats och biografi. Du kan jämföra spelarpoäng, skicka spelarrecensioner, starta en chatt och visa en lista med dina kompisars kompisar

Skicka en kompisförfrågan från Xbox 360

1. Logga in på Xbox Live från din Xbox 360-konsol.
  2. Välj Social.
  3. Välj Friends och därefter Add Friend.
  4. Ange gamertaggen för den person som du vill skicka kompisinbjudan till och välj Done.

Förutom att använda tangentbordet på skärmen kan du skriva informationen med ett USB-tangentbord som kopplas in i en handkontrollsport eller Xbox 360 Chatpad.

5. Använd standardmeddelandet eller skriv ditt eget. Välj sedan Send Request.

Visa en kompis profil

1. Logga in på Xbox Live på Xbox 360.
  2. Välj Social.
  3. Välj Friends och välj sedan en kompis avatar för att se profilen. Tryck på A-knappen igen för att välja hans eller hennes spelarfakta.

• Spelarprofil: Bjud in dina kompisar att chatta, delta i ett party eller spela ett spel, skicka ett meddelande till din kompis, jämföra poäng, skicka en spelarrecension, anmäla ett klagomål eller ta bort kompisen från kompislistan.
    • Personlig profil: Visa kompisens spelarfakta och personliga information, bland annat riktiga namn, biografi och plats. Visa din kompis lista över kompisar (såvida han eller hon inte har blockerat det här alternativet).

Ta bort en kompis

1. Logga in på Xbox Live från din Xbox 360-konsol.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  1. Välj Friends.
  2. Välj gamertaggen för den person som du vill ta bort.
  3. Välj Remove Friend och bekräfta åtgärden.

Starta ett party

Du kan också starta en Xbox Live-grupp. Ni kan umgås och chatta, eller så kan du starta ett spel och bjuda in gruppen till det. Läs Xbox Live-grupper på Xbox 360 om du vill veta hur det går till.

Chatta med en kompis med hjälp av ett headset eller Kinect-sensorn

Om du vill veta mer om hur du kan chatta med hjälp av ett headset eller Kinect-sensorn kan du läsa Xbox Live-chatt på Xbox 360.

Chatta med en kompis via textmeddelanden

Om du vill veta mer om hur du skickar textmeddelanden till en kompis kan du läsa Xbox Live-meddelanden på Xbox 360.