Logga in
Dela den här sidan

Om Xbox Live på Xbox 360

Xbox Live är onlinetjänsten för Xbox 360 och mycket mer. Den här sidan innehåller mer information om Xbox Live och hur du ansluter konsolen.

Xbox Live

Vad är Xbox Live?

Xbox Live är en gratis onlinetjänst för Xbox 360-konsolen. När du använder internet för att ansluta till Xbox Live kan du spela Kinect- och handkontrollstyrda spel med kompisar online eller ta del av streamat HD-innehåll som filmer, TV-program, sportaktiviteter och din favoritmusik.

Om du vill registrera dig på Xbox Live går du till Få ut mer med Xbox Live Guld.

Vad du kan göra på Xbox Live

Här är exempel på vad du kan göra på Xbox Live:

• Spela onlinespel för flera spelare med dina kompisar, var de än är
  • Ladda ned och spela speldemon gratis
  • Få exklusiva erbjudanden och förhandstittar för medlemmar
  • Titta på filmer och TV med Netflix, HBO GO, Hulu Plus och Amazon Instant Video
  • Titta på sport med ESPN, MLB.TV, NBA Game Time och UFC
  • Lyssna på anpassad musik med Xbox Music och iHeartRadio
  • Ladda ned arkadspel och kompletta Xbox 360-spel
  • Använd telefonen eller pekplattan som en andra skärm för en optimerad spel- och underhållningsupplevelse.
  • Utforska webben på TV:n med Internet Explorer för Xbox
  • Kom åt sparade spel i molnet var du än är
  • Använd din röst för att snabbt hitta spel, musik, filmer och TV-program med Kinect

Titta på följande videoklipp om du vill veta mer.

Titta på den här videon om du vill veta mer om Xbox Live

Så här ansluter du din Xbox 360-konsol till Xbox Live

Du kan ansluta konsolen till Xbox Live med antingen en trådburen eller en trådlös anslutning. Så här gör du:

• Kabelanslutning

En kabelanslutning är det snabbaste och säkraste sättet att ansluta till Xbox Live. Om du vill ansluta trådbundet ansluter du Xbox 360-konsolen till en router eller ett modem med en nätverkskabel.

Du behöver följande:

• En router, gateway eller ett modem
    • En nätverkskabel
    • En höghastighetsanslutning till internet, t.ex. kabel eller DSL.

Om du vill konfigurera din Xbox 360-konsol med en trådburen anslutning går du till lösningen för Xbox 360-anslutning första gången och väljer Trådburen.

• Trådlös anslutning

Med en trådlös anslutning kan du ansluta Xbox 360-konsolen till Xbox Live utan nätverkskablar. På så sätt kan du flytta konsolen längre bort från nätverksmaskinvaran (en router, en gateway eller ett modem). Xbox 360-konsolen kan använda det befintliga trådlösa nätverket.

Du behöver följande:

• En höghastighetsanslutning till internet, t.ex. kabel eller DSL
      Obs! Satellitanslutningar och 3G- eller 4G-mobilanslutningar rekommenderas inte eftersom de ofta resulterar i en anslutning med fördröjningar eller låga prestanda.
    • En router, gateway eller trådlös åtkomstpunkt
    • En Xbox 360 trådlös nätverksadapter (endast Xbox 360-konsol i originalutförande)

Om du vill konfigurera din Xbox 360-konsol med en trådlös anslutning går du till lösningen för Xbox 360-anslutning första gången och väljer Trådlöst.