Felet 80004004 visas när du försöker komma åt en molnlagrad spelfil från Xbox 360

Du ser följande felkod och meddelande när du försöker använda en spelfil som är lagrad i molnet på Xbox Live:

Det går inte att hämta information från Xbox Live. Försök igen senare.

Statuskod: 80004004

Detta innebär att du inte kommer åt Xbox Live-servrarna och att vissa Xbox-funktioner inte är tillgängliga. Problemet kan uppträda på grund av systemunderhåll eller ett temporärt problem med Xbox Live.

Obs! Om det här problemet uppstår kan det innebära ytterligare problem, till exempel att du inte kan spela upp innehåll som du har köpt.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-01-16T19:51:50.9708828+00:00
Sociala medier och spelande: körs
2017-01-16T19:51:50.9708828+00:00

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Lösning 2: Kopiera den sparade spelfilen till en lagringsenhet

När du kontrollerar status för Xbox Live kan ett meddelande som liknar det här visas:

XBOX Live Service

Users may experience difficulties with the following services:

• Accessing saved games and data in cloud storage

Följande Xbox Live-plattformar påverkas:

• Xbox 360-konsol

För att undvika problemet kopierar du den sparade spelfilen till en lagringsenhet på Xbox 360-konsolen. Du kan till exempel kopiera den sparade spelfilen till en Xbox 360-hårddisk eller till ett USB-flashminne.

Mer information om hur du kopierar sparade spelfiler från molnet till en lagringsenhet på Xbox 360-konsolen finns i Kopiera, flytta eller ta bort sparade Xbox-spel, profiler och avatarobjekt.

Lösning 3: Starta om maskinvaran och testa din Xbox Live-anslutning

Så här gör du:

1. Stäng av Xbox 360-konsolen och din nätverksmaskinvara (till exempel modem och router).
En Xbox 360-konsol ansluten till en Ethernet-router.
  1. Vänta i 30 sekunder.
  2. Slå på modemet och vänta tills det är online igen (ungefär en minut).
  3. Starta nästa maskinvaruenhet (till exempel routern) och vänta i en minut till.
  4. Starta om Xbox-konsolen.

När du startat om maskinvaran testar du din Xbox Live-anslutning:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och välj sedan Settings, System Settings och Network Settings.
  2. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Wired Network för en kabelanslutning.
  3. Välj Test Xbox Live Connection.

Om lösningen fungerar kommer din konsol att anslutas till Xbox Live.

Vid en lyckad nätverksanslutning på Xbox 360-konsolen är alla punkterna på skärmen Testa anslutning till Xbox Live tända.

Obs! Om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran väljer du Ja.