Felet 8004ad43 visas då du köper något på Xbox 360

Följande felkod visas när du gör ett köp på din Xbox 360-konsol:

8004ad43

Det här kan bero på en av två saker:

• Det gick inte att auktorisera betalningsalternativet via din bank.
  • Microsoft upptäckte misstänkt aktivitet och stoppar därför debiteringarna.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera faktureringsadressen

Se till att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kontokortsföretaget har uppgift om. Kontrollera också att ditt kort inte har upphört att gälla. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Betalning och fakturering med ditt Microsoft-konto.

Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

2. Välj Faktureringsinformation och följ sedan anvisningarna för att gå igenom din faktureringsinformation.

Obs! Om något är fel väljer du Redigera profil och följer anvisningarna för att uppdatera informationen.

Lösning 2: Kontakta din bank

Microsoft-köpet kan ha misslyckats av följande orsaker:

• Kontokortet har inte aktiverats.
  • Kontokortet avvisades eftersom täckning saknades.
  • Kontokortet godtar inte onlineköp eller automatisk fakturering.
  • Kontokortsföretaget hindrar avsiktligt kortet från att användas.

Kontakta kontokortsföretaget eller banken och kontrollera att det betalningsalternativ du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Pröva nästa lösning om transaktionen inte blockeras av din bank.

Lösning 3: Försök genomföra köpet senare

Microsoft-köpet kanske blockeras av någon av följande orsaker:

• För många avvisade köpförsök den senaste tiden.
  • Microsoft-kontot eller betalningsalternativet används från en suspekt plats.
  • Betalningsalternativet du angivit kan ha obetalda fakturor som gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. När flera köp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste gå utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).

Pröva nästa lösning om problemet fortfarande kvarstår efter att du har väntat i 48 timmar.

Lösning 4: Använd ett nytt betalningsalternativ

Ditt betalningsalternativ kan ha en nekad fakturering mot sig eller en tidigare obetald skuld. I så fall måste du ange ett annat kontokort för inköpet.

Lös det här problemet genom att lägga till ett nytt betalningsalternativ för Microsoft-kontot och sedan försöka genomföra köpet igen med det nya alternativet. Se Lägg till ett betalningsalternativ online, välj Lägg till ett betalningsalternativ till vänster på skärmen och följ anvisningarna.

Om detta inte löser problemet försöker du med nästa lösning.

Lösning 5: Använd ett presentkort för Xbox om du har ett sådant.

Du kan också köpa ett presentkort för Xbox från en återförsäljare och lösa in det för Microsoft-köp.

Obs! Presentkort för Xbox kan inte användas för alla inköp. Innan du köper ett ska du kontrollera att du kan använda det för det specifika inköpet.