Felkod 80070026 visas när du laddar ned din profil till din Xbox 360-konsol

Följande fel och felmeddelande visas när du försöker ladda ned din profil till Xbox 360-konsolen:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Try again later.
Status Code: 80070026

Om du får detta meddelande och denna felkod innebär det att det finns ett problem med din profil. Till exempel kan din profil vara skadad eller så kan ett fel uppstått med lagringsenheten där din profil finns sparad.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Bekräfta att profilen existerar och att den inte är skadad

1. Välj Inställningar och välj sedan System.
  1. Välj Storage.
  1. Välj den lagringsenhet du vill ha och välj sedan Profiles.
  2. Bekräfta att profilen existerar och att den inte är skadad.
    Obs! Om en ”!”-ikon visas bredvid din profil betyder det att den är skadad. Om din profil är skadad markerar du den och väljer sedan Delete.
  3. Försök sedan ladda ned profilen igen.
  4. Om du fortfarande inte kan ladda ned profilen tar du bort din Xbox-hårddisk och försöker sedan ladda ned din profil till en USB-enhet.
    Obs! Mer information om hur du tar bort din Xbox-hårddisk hittar du i avsnittet Lägg till eller ta bort en Xbox 360-hårddisk.
  5. Koppla ur alla enheter som är anslutna till Xbox 360-konsolen. Koppla bort konsolen från eluttaget.
  6. Därefter kopplar du in konsolen i vägguttaget igen, ansluter alla enheter och försöker ladda ned din profil igen.

Lösning 2: Töm systemets cacheminne

I systemets cacheminnet på Xbox 360 lagras speluppdateringar, installationspaket för systemuppdateringar och dina kompisars spelarbilder. Du kan ofta lösa problem med Xbox 360 genom att rensa systemets cacheminne.

Följande tas inte bort när du rensar cacheminnet:

• Din gamertag
  • Innehåll som du har laddat ned
  • Spelfiler
  • Uppdateringar av konsolprogramvaran.

Speluppdateringar som laddats ned tidigare tas bort vid rensning av cacheminnet. Du måste ladda ned dessa uppdateringar igen nästa gång du vill spela spelet.

Töm systemets cacheminne så här.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Rensa systemcache.
  6. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Yes.
  7. Starta om konsolen.

Lösning 3: Ladda ned din profil igen

Du kan behöva ladda ned din Xbox Live-profil i följande fall:

• Du vill använda din Xbox Live-gamertag på en annan Xbox 360-konsol.
  • Du har råkat ta bort Xbox Live-gamertagen från Xbox 360-konsolen.

Du kan ladda ned Xbox Live-profilen till vilken Xbox 360-konsol som helst. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen (den stora X-knappen i mitten).
  1. Välj Download Profile.

Obs!
    Visas inte Download Profile? Detta innebär att du är inloggad med en annan profil. Tryck på X-knappen för att logga ut, bekräfta och välj sedan Download Profile.
  1. Välj Download Profile längst ned på skärmen Download Profile.
  1. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-profil. Om du inte känner till den använder du lösningen för förlorat konto.
  2. Ange Microsoft-kontots lösenord. Om du glömt det kan du återställa lösenordet eller läsa lösningen för förlorat lösenord.
    Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste du ange en förälders Microsoft-kontoinformation för att det ska gå att ladda ned profilen.
  3. Om du har kopplat in en extern lagringsenhet till konsolen måste du välja på vilken lagringsenhet du vill spara profilen. Profilen laddas ned omedelbart om du inte använder någon extern lagringsenhet.
    Du bör nu kunna logga in på konsolen med hjälp av din Xbox Live-profil.
    Viktigt! Om du laddade ned din profil till en annan konsol och väljer Kom ihåg lösenord kan du ta bort lösenordet på distans så att ingen annan kommer åt din profil på den andra konsolen. Om du vill veta hur du gör detta läser du Hantera dina inloggningsinställningar på Xbox 360-konsolen.