Felet 80070428 visas när du ansluter till Xbox Live på din Xbox 360

En av följande felkoder och meddelanden visas när du ansluter till Xbox Live på Xbox 360-konsolen: Du kan få något av följande fel när du försöker ladda ned systemuppdateringar, återställa din profil eller gamertag eller köpa något från din Xbox Live:

Sorry, Xbox Live profiles cannot be downloaded at this time. Please try again later.

Felkod: 80070428

There’s a problem with Xbox Live Marketplace. Please try again later.

Statuskod: 80070428

Om du får ett av dessa meddelanden kan det bero på problem med Xbox Live-tjänsten eller ett problem med att verifiera ditt Xbox Live-konto.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Vänta en stund och försök sedan igen om några varningar visas om tjänsten.

Lösning 2: Felsöka din Xbox 360-anslutning till Xbox Live

Mer information om hur du felsöker nätverksanslutningen till Xbox Live finns i Felsöka Xbox 360-anslutningen till Xbox Live.

Lösning 3: Om du försöker ladda ned systemuppdateringar eller återställa din profil

Om du försöker ladda ned systemuppdateringar eller återställa din profil på Xbox 360-konsolen ska du kontrollera att fakturerings- och betalningsinformationen för ditt Xbox Live-konto är korrekt och att du har godkänt användningsvillkoren för Xbox Live. Gör så här:

1. Xbox.com använder du ditt Microsoft-konto för att logga in på ditt Xbox Live-konto (om du inte redan är inloggad).
    Obs! Du kan bli ombedd att godkänna de nya användarvillkoren för Xbox.com. Du måste acceptera avtalet för att kunna ansluta till Xbox Live.
  2. Klicka på Mitt konto under din gamertag.
  3. Välj Hantera betalningsalternativ.
  4. Bekräfta att din fakturerings- och betalningsinformationen är korrekt.
  5. Logga ut från ditt Microsoft-konto.
  6. Starta om Xbox 360-konsolen.
    Obs! Du kan bli ombedd att godkänna de nya användarvillkoren för Xbox.com. Du måste acceptera avtalet för att kunna ansluta till Xbox Live.
  7. Om systemuppdateringen inte installeras när du startar om konsolen kan du behöva uppdatera manuellt.

Lösning 4: Om du försöker köpa något från Xbox Live

Om inga servicemeddelanden visas när du försöker göra ett inköp ska du kontrollera att din faktureringsinformation är korrekt. Information om hur du verifierar din faktureringsadress finns i Så här ändrar eller uppdaterar du informationen om fakturering för Xbox Live.

Om ingen varning visas och din faktureringsinformation stämmer, väntar du 48 timmar och försöker sedan köpa eller ladda ned innehållet igen.