Felkoden 80070570 visas när du laddar ned innehåll från Xbox Live på Xbox 360

Följande felkod och meddelande visas när du försöker ladda ned innehåll från Xbox Live till din Xbox 360-konsol:

Status Code: 80070570

Det har uppstått ett problem med Xbox-tjänsten. Försök igen senare.

Det här beror på något av följande:

• Xbox Live-tjänsten är inte tillgänglig för tillfället.
  • Du kan behöva rensa konsolens systemcacheminne.
  • Det kan vara ett problem med din profil.
  • Det kan vara något problem med den hårddisk du försöker ladda ned innehållet till.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar. Om en lösning inte fungerar går du till nästa.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-02-28T13:22:43.5566774+00:00

Lösning 2: Rensa Xbox Live-cacheminnet och systemets cacheminne

Ibland går det att åtgärda nedladdningsrelaterade problem genom att rensa cacheminnet för Xbox Live och konsolens systemcacheminne. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
En pil pekar på Guide-knappen på din kontroll.
  1. Välj Lagringsutrymme.
  2. Markera, men välj inte, en lagringsenhet. Tryck sedan på Y-knappen på handkontrollen så att Enhetsalternativ visas.
    Obs! Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer. Cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.
Bild visar ett av alternativen för lagringsenhet på skärmen Lagringsenheter.
  1. På skärmen Enhetsalternativ väljer du Rensa systemcache.
  2. Välj Ja när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Obs! När du har rensat systemcacheminnet kommer du tillbaka till skärmen Lagringsenheter. Sedan kan du trycka på Guide-knappen på handkontrollen och återgå till startsidan i Xbox.

Lösning 3: Ta bort och ladda ned profilen igen

Ibland går det att åtgärda nedladdningsrelaterade problem genom att ta bort din profil och sedan ladda ned den igen. Så här gör du:

Steg 1: Ta bort din profil från Xbox 360-konsolen

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Öppna Inställningar och välj sedan System.
  3. Välj Lagringsutrymme.
  4. Välj Hårddisk om du inte har några externa lagringsenheter anslutna till Xbox 360-konsolen. Välj Alla enheter i stället om du har en extern lagringsenhet.
  5. Välj Profiler.
Profiler är markerade på skärmen Alla enheter.
  1. Välj den profil du vill ta bort.
  2. Välj Ta bort.
  3. Välj Ta bara bort profilen. Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.
    Obs! Om du väljer alternativet Ta bort profil och objekt kommer du att ta bort profilen och sparade spel och achievements.

Steg 2: Ladda ned din Xbox Live-profil på Xbox 360-konsolen igen

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.
    Obs! Visas inte Ladda ned profil? Detta innebär att du är inloggad med en annan profil. Tryck på X-knappen för att logga ut, bekräfta och välj sedan Ladda ned profil.
Ladda ned profil är markerat på Xbox Guide-skärmen.
  1. Välj Ladda ned profil längst ned på skärmen Ladda ned profil.
Ladda ned profil är markerat längst ned på skärmen Ladda ned profil.
  1. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-profil. Om du inte känner till den använder du lösningen för förlorat konto.
  2. Ange Microsoft-kontots lösenord. Du måste återställa lösenordet om du har glömt det.
    Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sin Microsoft-kontoinformation om det ska gå att ladda ned profilen.
  3. Om du har kopplat in en extern lagringsenhet till din Xbox 360-konsol måste du välja på vilken lagringsenhet du vill spara profilen. Profilen laddas ned om du inte använder någon extern lagringsenhet.
  4. När du har laddat ned din profil igen får du en fråga om du vill spara lösenordet på Xbox 360-konsolen.
    • Om du vill logga in utan att behöva ange lösenordet varje gång markerar du alternativet Kom ihåg lösenord.
    • Tänk på att alla andra som använder konsolen kan logga in som dig och använda din kontoinformation om du väljer det här alternativet. Detta gäller även kreditkortsuppgifter som du kan ha sparat.
    • Låt Kom ihåg lösenord vara avmarkerat om du vill att konsolen ska fråga efter ditt lösenord innan du loggas in på kontot. Det är en god idé om andra i ditt hem lätt kan komma åt konsolen eller om du har laddat ned din profil hemma hos en kompis.

Lösning 4: Avbryt alla väntande och ofullständiga nedladdningar och ladda ned innehållet igen

Steg 1: Avbryt väntande nedladdningar

1. Logga in på Xbox Live på Xbox 360-konsolen med den gamertag du använde när du köpte innehållet.
  2. Tryck på  Guide-knappen  på handkontrollen.
  3. Öppna Spel och appar.
  4. Välj Aktiva nedladdningar.
  5. Välj Avbryt alla.

Steg 2: Avbryt ofullständiga nedladdningar

1. Öppna Inställningar på Xbox 360-konsolen och välj sedan System.
  2. Välj Lagringsutrymme och välj sedan din lagringsenhet.
  3. Välj den typ av innehåll som du försöker ladda ned.
  4. Leta upp den artikel som du försöker ladda ned (den kan visas med en gul varningsikon).
  5. Om artikeln visas i listan markerar du den och väljer Ta bort.

Steg 3: Ladda ned innehållet igen
Försök ladda ned innehållet igen från nedladdningshistoriken. Så här gör du:

1. Logga in på Xbox Live från din Xbox 360-konsol.
  2. Öppna Inställningar och välj sedan Konto.
  3. Välj Nedladdningshistorik.
  4. Sök i din nedladdningshistorik, välj artikeln och ladda ned den igen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Lösning 5: Ladda ned artikeln till ett USB-flashminne

Om du försöker ladda ned artikeln till en hårddisk kan du testa att ladda ned den till en annan lagringsenhet i stället.

Om lösningen fungerar kan det vara problem med hårddisken. Se Felsöka Xbox 360-hårddiskar. Mer information finns i Vanliga frågor om USB-flashminne för Xbox 360 och Xbox 360-lagring .

Kontakta Xbox-supporten om problemet kvarstår.

Lösning 6: Begära en reparation online

Om de tidigare lösningarna inte åtgärdade problemet kanske din Xbox 360-konsol måste repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.