Felkoden 80072741 visas när du använder Xbox Live på Xbox 360

Följande felkod eller felmeddelande kan visas när du försöker använda Xbox Live på Xbox 360:

Fel 80072741

Det här kan bero på följande:

• Vissa Xbox-funktioner är inte tillgängliga på grund av systemunderhåll eller ett tillfälligt Xbox Live-problem.
  • Du kommer inte åt vissa Xbox-funktioner på grund av ett problem med nätverkskonfigurationen.
  • Det finns ett problem med ditt betalningsalternativ.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar: Om en lösning inte fungerar går du till nästa.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

TV, musik och video: körs
2017-04-28T07:59:00.6841519+00:00

Om det inte finns några aviseringar om tjänsten kan det vara fel på din anslutning.

Lösning 2: Testa anslutningen

Testa Xbox Live-anslutningen på Xbox 360-konsolen. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och sedan Systeminställningar.
  3. Välj Nätverksinställningar.
  4. Välj Trådburet nätverk eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  5. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
  6. Om testet fungerar är du ansluten. Om det misslyckas och ett felmeddelande visas kan du testa Lösning för Xbox 360-anslutningsfel.

Lösning 3: Ta bort din profil och rensa cacheminnet

1. Koppla bort alla tillbehör som är anslutna till konsolen, t.ex. headset, Xbox 360 Chatpad eller Kinect-sensorn.
  2. Ta bort din profil. Se Ta bort en Xbox Live-profil från en Xbox 360-konsol.
  3. Rensa systemets cacheminne. Se Så här rensar du cacheminnet på Xbox 360.
  4. Ladda ned din profil igen. Se Så här laddar du ned din Xbox-profil (gamertag) till vilken Xbox One-konsol som helst.
  5. Starta om konsolen.

Lösning 4: Öppna nätverksportar

Om du har en brandvägg eller om du är ansluten till ett kontors- eller skolnätverk kan du behöva öppna nätverksportar för att Xbox 360-konsolen ska kunna kommunicera med Xbox Live. Se Lösning för problem med NAT i Xbox 360 om du behöver hjälp med att öppna nätverksportar.

Lösning 5: Kontrollera faktureringsadressen

Se till att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kontokortsföretaget har uppgift om. Kontrollera också att ditt kort inte har upphört att gälla. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Betalning och fakturering med ditt Microsoft-konto.

Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

2. Välj Faktureringsinformation och följ sedan anvisningarna för att gå igenom din faktureringsinformation.

Obs! Om något är fel väljer du Redigera profil och följer anvisningarna för att uppdatera informationen.

Lösning 6: Uppdatera eller ändra betalningsalternativ

Om du misstänker att det kan vara problem med det betalningsalternativ som är kopplat till ditt konto kan du uppdatera eller ändra det betalningsalternativ du använder. Om du vill göra det går du till Uppdatera ett betalningsalternativ online och väljer antingen Uppdatera ett betalningsalternativ eller Lägg till ett betalningsalternativ till vänster på skärmen.