Fel xxxx-xxxx-xx8x-xxxx-80072746 visas när du försöker ladda ned en uppdatering till din Xbox 360-konsol

Följande meddelande och fel visas när du försöker ladda ned en uppdatering till Xbox 360-konsolen:

Cannot process update.

Status code: xxxx-xxxx-xx8x-xxxx-80072746

Obs! Siffrorna ”x” varierar.

Detta kan innebära att nedladdningen av uppdateringen till Xbox 360-konsolen misslyckades.

Lösningar

Lösning 1: Ladda ned uppdateringen igen

1. Starta om konsolen.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen (X-knappen i mitten av handkontrollen).
  3. Gå till Settings och välj sedan System Settings.
  4. Välj Nätverksinställningar.
  5. Välj Wired Network eller namnet på ditt trådlösa nätverk (om du ombeds att göra det).
  6. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
  7. Välj Yes om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran.

Lösning 2: Kontrollera Xbox Live-anslutningen

Om du har problem med att ansluta eller upprätthålla anslutningen till Xbox Live läser du Xbox Live-nätverk

Lösning 3: Se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme

Den senaste uppdateringen av konsolprogramvaran kräver minst 190 MB lagringsutrymme (eller 256 MB om du bor i Japan). Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme måste du flytta eller ta bort några objekt. Se Kopiera, flytta eller ta bort sparade spel, profiler och avatarobjekt på Xbox.

Lösning 4: Rensa systemets cacheminne

Problemet kan eventuellt försvinna om du tar bort de tillfälliga filerna på konsolen. Följ anvisningarna i Töm systemets cacheminne på Xbox 360 och försök sedan ladda ned uppdateringen igen.

Lösning 5: Sätt i lagringsenheten igen

• Om du använder en Xbox 360-minnesenhet eller ett USB-flashminne i stället för en hårddisk, tar du bort och sätter tillbaka minnesenheten eller USB-flashminnet igen.
  • Om du har en hårddisk provar du att ta bort och sedan ansluta hårddisken igen.

Testa att ladda ned uppdateringen igen när du har anslutit lagringsenheten.

Lösning 6: Kopiera uppdateringen till ett USB-flashminne, en cd eller dvd

Om ingen av åtgärderna ovan löste problemet kan du kopiera konsoluppdateringen från datorn till ett USB-flashminne, till en cd eller dvd. Installera sedan uppdateringen på konsolen. Så här gör du:

Kopiera till ett USB-flashminne

Obs! USB-flashminnet måste använda filsystemet FAT32.

1. Sätt in USB-flashminnet i USB-porten på datorn.
  2. Ladda ned uppdateringsfilen.
  3. Klicka på Save för att spara ZIP-filen med konsoluppdateringen på datorn.
  4. Packa upp filen:
    • Om du använder Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 packar du upp zip-filen genom att dubbelklicka på den.
    • Om du använder en tidigare version av Windows behöver du ett särskilt program för att packa upp filen (till exempel WinZip).
  5. Kopiera innehållet i zip-filen till rotkatalogen på USB-flashminnet.
  6. Ta ut USB-flashminnet från USB-porten på datorn.
  7. Sätt in USB-flashminnet i en USB-port på Xbox 360-konsolen.
  8. Starta om konsolen.
  9. När konsolen startar om startas installationsprogrammet automatiskt. Välj Yes när du ombeds att uppdatera den nya konsolprogramvaran.

Bränna på cd eller dvd

Du kan även ladda ned uppdateringen till datorn, bränna uppdateringen på en cd- eller dvd-skiva och sedan installera uppdateringen på konsolen. Så här gör du:

1. Ladda ned uppdateringsfilen till datorn.
  2. Klicka på Spara för att spara zip-filen med konsoluppdateringen på datorn.
  3. Packa upp filen:
    • Om du använder Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 packar du upp ZIP-filen genom att dubbelklicka på den.
    • Om du använder en tidigare version av Windows behöver du ett särskilt program för att packa upp filen (till exempel WinZip).
  4. Sätt in en tom, skrivbar cd- eller dvd-skiva i datorn.
  5. Kopiera innehållet i zip-filen till rotkatalogen på CD:n eller DVD:n och välj att skriva (bränna) filerna på skivan.
  6. När filerna har bränts på skivan tar du bort den från datorn och sätter in den i skivenheten på Xbox 360-konsolen.
  7. Starta om konsolen.
  8. När konsolen startar om startas installationsprogrammet automatiskt. Välj Yes när du ombeds att uppdatera den nya konsolprogramvaran.
Om du får en felkod av typen xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C000-0001 efter att du uppdaterat till ett flashminne, en cd eller en dvd kontaktar du Xbox-supporten.