Felkoden 80073302 visas när du laddar ned innehåll från Xbox Live på Xbox 360

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ladda ned innehåll från Xbox Live på Xbox 360-konsolen:

• The Download could not be completed. Please try again later.
  • Status Code: 80073302

Detta kan innebära att det innehåll på Xbox Live som du försöker hämta för närvarande inte är tillgängligt eller inte går att nå. Detta kan till exempel hända om det inte går att ansluta Xbox 360-konsolen till Xbox Live-servrarna på grund av ett tillfälligt problem med nätverket.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar. Om en lösning inte fungerar går du till nästa.

Lösning 1: Ladda ned innehållet igen

Försök ladda ned innehållet igen från nedladdningshistoriken. Gör så här:

1. Logga in på Xbox Live på konsolen.
  2. Gå till Settings och välj Account.
  3. Välj Download History.
  4. Bläddra i nedladdningshistoriken. Välj artikeln och ladda ned den igen genom att följa anvisningarna.

Pröva nästa lösning om nedladdningen misslyckas igen.

Lösning 2: Utnyttja nätverkets bandbredd maximalt

Kontrollera att inga andra datorer i hemnätverket laddar ned eller överför filer när du laddar ned innehåll från Xbox Live. Om någon annan i hemmet använder internet tar han eller hon i anspråk bandbredd i nätverket som skulle kunna användas för konsolen.

Obs! Bandbredd är den mängd information som kan överföras via internetanslutningen åt gången.

Du kan också prova att tillfälligt koppla från eller stänga av enheter som är anslutna till hemnätverket.

Pröva att ladda ned innehållet igen när du har maximerat nätverkets bandbredd.

Lösning 3: Ladda ned vid en annan tidpunkt på dagen

En del internetleverantörer blockerar eller begränsar stora nedladdningar under högbelastningstid. Om en internetleverantör ”återställer” en anslutning efter en viss tidsperiod eller begränsar storleken på nedladdningar kan ett felmeddelande visas. Om du har problem med att ladda ned innehåll kontaktar du internetleverantören för att ta reda på om de har begränsat hastigheten eller storleken på nedladdningen, eller mängden innehåll som kan laddas ned.

Internetnätverk i bostadsområden är oftast mest belastade på kvällen när folk i allmänhet är hemma. Du kan få en snabbare internetanslutning under dagen.

Lösning 4: Öppna nätverksportar

Om du har en brandvägg eller en router, måste du kanske ändra konfigurationen för att Xbox 360-konsolen ska kunna kommunicera med Xbox Live. Den här konfigurationsändringen kallas ibland för att öppna eller vidarebefordra portar.

Om du vill veta vilka nätverksportar Xbox Live använder läser du Nätverksportar som används av Xbox Live.

Om du inte kan eller vill öppna nätverksportar kan du pröva att ansluta till Xbox Live via en direkt modemanslutning (i stället för att ansluta via en router eller gateway). Anslut ena änden av nätverkskabeln till kontakten på Xbox 360-konsolens baksida och den andra änden till modemet. På så sätt kringgås eventuella nätverksenheter, t.ex. en router eller brandvägg.

Kontakta Xbox-supporten om problemet inte försvinner.