Felet 80150010 inträffar med ett Xbox Live-konto på Xbox 360

Du ser följande felmeddelande när du försöker ladda ned, ändra eller skapa ett Xbox Live-konto på Xbox 360:

Det går inte att utföra den här åtgärden just nu. Försök igen senare. 80150010

Detta kan innebära att du inte har loggat in på Xbox Live-kontot, att du har loggat in på fel Xbox Live-konto eller att du har försökt skapa en profil med samma namn som en annan profil.

Lösningar

Felet inträffar när du försöker ladda ned ett Xbox Live-konto

Pröva de följande lösningarna om felet inträffar när du försöker ladda ned ett Xbox Live-konto till en Xbox 360-konsol. Om den första lösningen inte fungerar går du vidare till nästa.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-06-25T14:17:36.7641736+00:00

Lösning 2: Logga in för att verifiera Microsoft-kontots säkerhetsinformation

Gör så här för att bekräfta att vi har korrekt säkerhetsinformation om dig:

1. Logga in på account.microsoft.com med ditt Microsoft-konto.
    Obs! Om du har glömt ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.
  2. Klicka på Säkerhet och lösenord längst upp på sidan. Eftersom denna information är känslig ombeds du att ta emot och ange en säkerhetskod. Välj det telefonnummer eller den e-postadress dit du vill att vi skickar koden.
  3. Klicka på Hantera avancerad säkerhet. Om något av telefonnumren eller någon e-postadress som har angetts som säkerhetsinformation har ordet Verifiera bredvid sig, måste du klicka på länken och kontrollera att vi har rätt uppgifter om dig. Vi skickar en säkerhetskod till dig. Ange den i fältet och klicka på Bekräfta.
  4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  5. Logga in på Xbox 360 och försök utföra åtgärden igen.

Lösning 3: Ta bort eventuella profildubbletter, rensa systemcachen och ladda sedan ned en av profilerna på nytt

Du kan få det här felet på grund av att du har laddat ned din profil två gånger av misstag. I sådana fall kan du ta bort bägge, rensa systemcachen och sedan ladda ned en av dem igen. Så här gör du:

Radera en profil

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och logga sedan ut genom att trycka på X-knappen.
En pil pekar på den stora Guide-knappen mitt på en Xbox-handkontroll.
  1. Ta bort alla profiler på Xbox 360-konsolen med samma namn som den gamertag du vill återställa. Gå till inställningar på konsolen och sedan till System.
  2. Välj Lagringsutrymme.
  3. Välj den lagringsenhet där profilen finns.
  4. Välj Profiler.
  5. Välj den gamertag du vill ta bort.
  6. Välj Ta bort.
  7. Välj Ta bara bort profilen.

Rensa systemcachen och ladda ned en profil igen

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  2. Välj Lagringsutrymme.
Alternativet Lagring är markerat på skärmen Systeminställningar.
  1. Markera, men välj inte, en lagringsenhet. Tryck sedan på Y-knappen på handkontrollen för Enhetsalternativ.
    Obs!
    Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer. Cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.
  2. På skärmen Alternativ väljer du Rensa systemcache.
Alternativet
  1. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  3. Välj Ladda ned profil och följ instruktionerna.

Felet inträffar när du nyligen har ändrat kontoinställningar

Pröva följande lösningar om felet visas när du ändrar Microsoft-kontots inställningar.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-06-25T14:17:36.7641736+00:00

Lösning 2: Se till att du använder rätt lösenord för Microsoft-kontot

Om du har fler än ett Microsoft-konto ser du till att du har angett rätt Microsoft-konto (e-postadressen och lösenordet som du använder när du loggar in på Xbox Live).

Om du använder rätt e-postadress och lösenord men felkod 80150010 fortfarande visas prövar du nästa lösning.

Obs! Om du har glömt ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Lösning 3: Logga in på ditt Microsoft-konto på datorn och ladda sedan ned profilen

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Om du kan logga in på ditt Microsoft-konto från en dator, kan du försöka ladda ned din profil på Xbox 360-konsolen:
    1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
    2. Välj Ladda ned profil och följ instruktionerna.
  3. Testa åtgärden igen om detta fungerar.

Kontakta Xbox-supporten om problemet kvarstår.

Mer information

Om inloggningstjänsten för Microsoft-kontot inte är tillgänglig kan du ändå spela spel på Xbox Live. Inloggningsinformationen för Microsoft-kontot behövs endast när du vill ändra kontoinställningar eller köpa nytt innehåll.