Felkod 80150019 visas när du försöker ladda ned eller ändra ditt Xbox Live-konto

Problem

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ladda ned eller ändra ditt Xbox Live-konto. Följande felmeddelande kan också visas när du försöker köpa eller ladda ned innehåll:

This action cannot be performed at this time, please try again later. For more information, go to www.xbox.com/support: 80150019.

Det här beror på något av följande:

• Det har uppstått ett tillfälligt problem med Xbox Live-tjänsten.
  • Det är ett temporärt problem med en Xbox Live-partnertjänst, till exempel Microsoft-konto.
  • Det finns ett problem med faktureringsinformationen för ditt konto.

Lösningar

Lösning 1: Rensa systemets cacheminne. Så här gör du.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Clear System Cache.
  6. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Lösning 2: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status. Under schemalagt systemunderhåll eller oförutsedda Xbox Live-problem kan vissa Xbox Live-funktioner inte vara tillgängliga. Du fastställer Xbox Live-tjänstens status genom att läsa Xbox Live-tjänstens status.

Lösning 3: Kontrollera faktureringsinformationen för ditt Microsoft-konto. Så här gör du:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Klicka på Billing.
  3. Kontrollera faktureringsinformationen.
  4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  5. Logga in på Xbox Live och försök att ladda ned innehållet igen.

Lösning 4: Kontakta din bank
Xbox Live-köpet kan ha misslyckats på grund av:

• Kreditkortet har inte aktiverats.
  • Kreditkortet avvisades på grund av otillräcklig täckning.
  • Kreditkortet kan inte användas för onlineköp eller automatisk fakturering.
  • Kreditkortsföretaget stoppar transaktionen.

Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Lösning 5: Använd ett förbetalt Microsoft Points-kort eller medlemskapskort om sådana finns
Du kan också använda ett förbetalt Microsoft Points-kort från en återförsäljare och använda det för att handla. Observera att inte alla köp stöder Microsoft Points eller förbetalningsmöjligheter. Innan du köper Microsoft Points eller ett förbetalt kort bör du se till att köpalternativet är tillgängligt för den artikel du vill köpa.

Lösning 6: Prova att genomföra köpet igen senare.

Vänta 24 till 48 timmar och försök genomföra transaktionen igen.

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken ”Kontakta oss” längst ned på den här sidan.