Felet 80150101 visas när du försöker ladda ned innehåll från Xbox Live

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ladda ned innehåll från Xbox Live:

Can't retrieve information from Xbox Live. Try again later.

Status code 80150101.

Detta innebär att du råkat ut för ett nätverksproblem när du försökt ladda ned innehåll.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera statusen för tjänsten och anslutningen till Xbox Live

1. Gå till sidan Service status och kontrollera om det finns något aktuellt problem med leverantören.
  2. Om det inte finns något problem med tjänsten men du får det här felmeddelandet när du försöker ladda ned objektet väntar du några minuter och försöker sedan ladda ned innehållet igen.
  3. Kör anslutningstestet för Xbox Live:
    1. Från Xbox Dashboard väljer du inställningar.
    2. Välj System.
    3. Välj Nätverksinställningar.
    4. Välj ditt nätverk.
    5. Välj Testa anslutning till Xbox Live.

Lösning 2: Ladda ned innehållet igen

Försök ladda ned innehållet igen från nedladdningshistoriken. Så här gör du:

1. Logga in på Xbox Live på konsolen.
  2. Gå till inställningar och välj sedan Konto.
  3. Välj Nedladdningshistorik.
  4. Sök i din nedladdningshistorik, välj artikeln och ladda ned den igen genom att följa anvisningarna.

Pröva nästa lösning om nedladdningen misslyckas igen.

Lösning 3: Utnyttja nätverkets bandbredd maximalt

Kontrollera att inga andra datorer i hemnätverket laddar ned eller överför filer när du laddar ned innehåll från Xbox Live. Om någon annan i hemmet använder internet tar han eller hon i anspråk bandbredd i nätverket som skulle kunna användas för konsolen. (Bandbredd är den mängd information som kan överföras via internetanslutningen åt gången.)

Du kan också pröva att tillfälligt koppla från eller stänga av enheter som är anslutna till hemnätverket.

När du har maximerat nätverkets tillgängliga bandbredd prövar du att ladda ned innehållet igen. Pröva nästa lösning om nedladdningen misslyckas igen.

Lösning 4: Ladda ned vid en annan tidpunkt på dagen

En del internetleverantörer blockerar eller begränsar stora nedladdningar under högbelastningstid. Om en internetleverantör ”återställer” en anslutning efter en viss tidsperiod eller begränsar storleken på nedladdningar visas ett felmeddelande.

Internetnätverk i bostadsområden är ofta mer belastade på kvällen när de flesta är hemma. Du kan få en snabbare anslutning under dagen. Om du har problem med att ladda ned innehåll kontaktar du internetleverantören för att ta reda på om de har begränsat hastigheten eller storleken på nedladdningen, eller mängden innehåll som kan laddas ned.

Om du försöker ladda ned innehållet en annan tid på dagen och nedladdningen fortfarande misslyckas, prövar du nästa lösning.

Lösning 5: Öppna nätverksportar

Om du har en brandvägg eller en router, måste du kanske ändra konfigurationen för att Xbox 360-konsolen ska kunna kommunicera med Xbox Live. Den här konfigurationsändringen kallas ibland för att öppna eller vidarebefordra portar.

Om du vill veta vilka nätverksportar Xbox Live använder läser du Nätverksportar som används av Xbox Live.

Kontakta Xbox-supporten om du får samma felmeddelande efter att du har prövat lösningarna ovan.