Felet 80151006 visas när du ansluter till Xbox Live på Xbox 360

Följande felkod visas när du försöker ansluta till Xbox Live-tjänsten på din Xbox 360-konsol:

80151006

Det här beror på något av följande:

• Det har uppstått ett tillfälligt problem med Xbox Live-tjänsten.
  • Ditt Microsoft-konto är giltigt, men inte associerat med någon gamertag.
  • En gamertagnamnändring inte slutfördes korrekt.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-01-23T06:46:28.5319004+00:00
Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Lösning 2: Registrera dig för ett Microsoft-konto

För att komma åt Xbox Live på din Xbox 360-konsol behöver du ett Microsoft-konto som är associerat med din gamertag.

Hur du registrerar dig beskrivs i Välj en e-postadress som du vill använda med Microsoft-kontot.

Obs!
Du kan ombes acceptera användningsvillkoren och ange säkerhetsinformation. Läs mer om säkerhetsinformationen på sidan Översikt över säkerhetsinformation för Microsoft-konton.

Lösning 3: Slå på och av konsolen och rensa cacheminnet

En omstart av konsolen och rensning av dess cacheminne kan lösa problemet:

1. Stäng av strömmen på din Xbox-konsol genom att trycka på Xbox-knappen på konsolen.
  2. Koppla bort alla tillbehör från konsolen (Kinect-sensor, headsets, kabelanslutna handkontroller, osv.).
  3. Slå på konsolen genom att trycka på Xbox-knappen på konsolen.
  4. Rensa cacheminnet:
    1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
    2. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
    3. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
    4. Välj Clear System Cache.
    5. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja.
  5. Slå av konsolen och starta den igen.

Lösning 4: Om du har ändrat din gamertag nyligen tar du bort din profil och laddar ned den igen
Om du ändrade din gamertag nyligen kanske namnändringen inte slutfördes korrekt. Lös problemet genom att ta bort spelarprofilen, rensa systemets cacheminne och sedan ladda ned spelarprofilen på nytt. Så här gör du:

Ta bort din spelarprofil

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  2. Välj Lagringsutrymme.
  3. Välj Alla enheter.
  4. Välj Spelarprofiler.
  5. Välj den gamertag du vill ta bort.
  6. Välj Ta bort.
  7. Välj Ta bara bort profilen (Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.)

Töm systemets cacheminne
Se anvisningarna för att tömma systemets cacheminne i Lösning 3 ovan.

Ladda ned din spelarprofil igen

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.
  3. Välj Ladda ned profil längst ned på skärmen Ladda ned profil.
  4. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox-profil. Om du inte känner till den använder du lösningen för förlorat konto.
  5. Ange Microsoft-kontots lösenord. Du måste återställa lösenordet om du har glömt det.
  6. Om du har kopplat in en extern lagringsenhet till konsolen måste du välja på vilken lagringsenhet du vill spara profilen. Profilen laddas ned om du inte använder någon extern lagringsenhet.