Felet 80151011 visas när du försöker logga in på Xbox Live på Xbox 360

Följande felmeddelande och kod visas när du försöker logga in i Xbox Live:

Det går inte att ladda ned Xbox Live-profiler just nu. Försök igen senare.
Statuskod 80151011

Detta kan innebära att det är något fel med din Xbox Live-profil.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-06-25T02:08:52.3786836+00:00

Lösning 2: Kontrollera Xbox Live-anslutningen

Se Felsöka Xbox 360-anslutningen till Xbox Live om du inte kan ansluta till Xbox Live.

Lösning 3: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

Om du nyligen lade till säkerhetskontaktinformation till ditt Microsoft-konto kanske du behöver kontrollera informationen. Kontrollprocessen visar oss att det var du som gjorde ändringarna och inte någon som försökte stjäla din kontoinformation. Så här kontrollerar du dina säkerhetsuppgifter:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto. Om du har glömt ditt lösenord eller om det inte fungerar kan du återställa lösenordet.
  2. Klicka på Redigera säkerhetsinformation under Lösenord och säkerhetsinformation.
  3. Om du behöver kontrollera din säkerhetsinformation visas ordet Verifiera under telefonnumret och/eller e-postadressen. Klicka på Verifiera.
  1. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  2. Försök sedan logga in på Xbox Live på konsolen igen.

Lösning 4: Töm systemets cacheminne

Om du nyligen ändrade ditt lösenord eller din säkerhetskontaktinformation för ditt Microsoft-konto kanske du behöver ta bort tidigare sparad information genom att rensa konsolens cacheminne.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Öppna Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
  1. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter om du gör detta.)
  2. Välj Rensa systemcache.
  1. Välj Ja när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten..

Lösning 5: Om du nyligen registrerat dig för tvåstegsverifiering skapar du ett unikt applösenord för ditt Microsoft-konto

Om du vill se om tvåstegsverifieringen är aktiverad för ditt konto loggar du in på ditt Microsoft-konto och väljer sedan Security info.

Om du nyligen aktiverat tvåstegsverifiering kanske du inte vet hur man loggar in på appar eller enheter som inte accepterar säkerhetskoder. Vissa appar (t.ex. e-postappar på vissa smartphones) och enheter (t.ex. Xbox 360) kan inte be dig ange säkerhetsinformation när du försöker logga in.

Om du har tvåstegsverifiering påslagen och får ett meddelande om "fel lösenord" med en app eller en enhet måste du skapa ett unikt applösenord i ditt Microsoft-konto som är associerat med den appen eller enheten innan du kan logga in. Det måste du göra för varje app eller enhet som inte kan ombe dig ange säkerhetsinformation.

Så här skapar du ett unikt lösenord för en app eller enhet:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Under Lösenord och säkerhetsinformation väljer du Redigera säkerhetsinformation.
    Om webbsidan omber dig ange säkerhetsinformation gör du det och väljer Skicka.
  3. Välj Skapa ett nytt applösenord under Applösenord.
    Ett nytt applösenord skapas och visas på skärmen.
  4. När Xbox-konsolen ber dig ange lösenordet för ditt Microsoft-konto anger du applösenordet som du skapade online.

När du har loggat in med ditt app-lösenord kan du använda den appen eller enheten. Du kommer att använda detta app-lösenord när du loggar in på din enhet i stället för lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Gör så här för att aktivera tvåstegsverifieringen:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Under Lösenord och säkerhetsinformation väljer du Redigera säkerhetsinformation.
    Om webbsidan omber dig ange säkerhetsinformation gör du det och väljer Skicka.
  3. Under rubriken Tvåstegsverifiering väljer du Inaktivera tvåstegsverifiering.

Lösning 6: Ta bort och ladda sedan ned din Xbox Live-profil igen

Information om hur du gör detta finns i artikeln Hjälp med att hantera gamertag och profil.

Lösning 7: Återställ Xbox 360-konsolen

Följ anvisningarna för att återställa Xbox 360-konsolen:

1. Tryck på Guide-knappen och välj sedan Stäng av konsolen.
  2. Starta Xbox 360-konsolen.

Obs! Om du använder en Xbox 360 trådlös handkontroll startar du konsolen med hjälp av Guide-knappen på handkontrollen.

Lösning 8: Ta bort systemuppdateringar och ladda ned dem igen

Du tar bort systemuppdateringar och laddar ned dem igen genom att följa dessa steg.

Obs! Dessa steg tar bort systemuppdateringar som finns installerade på Xbox-konsolen.

1. Tryck på Guide-knappen och välj sedan Xbox Start.
  2. Välj Inställningar och sedan System.
  3. Välj Lagringsutrymme.
  4. Markera din lagringsenhet (men tryck inte på A-knappen för att välja den).
  5. Tryck på följande knappar i följande ordning:
    1. Vänster kantknapp
    2. Höger kantknapp
    3. X-knappen
    4. Vänster kantknapp
    5. Höger kantknapp
    6. X-knappen
  6. På skärmen Ta bort systemuppdatering väljer du Ja.
  7. När Xbox-konsolen startat om väljer du OK för att ladda ned och installera systemuppdateringen.
  8. När systemuppdateringen har installerats laddar du ned din Xbox Live-profil igen och försöker logga in på Xbox Live.