Felet 80151012 visas när du försöker använda ditt Microsoft-konto på Xbox Live

Problem

Följande felmeddelande visas när du försöker ladda ned din profil till Xbox 360-konsolen:

Sorry, something's wrong with your Microsoft account. Go to https://account.live.com for help.

Error code: 80151012

Detta kan innebära att ditt Microsoft-konto är låst eller att det är något problem med det.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Ta bort din profil från alla Xbox 360-konsoler där den sparats. Det finns två sätt du kan utföra det på. Båda sätten använder din “betrodda dator”. (Läs mer om betrodda datorer genom i “Gör din dator till en betrodd dator” på Varför du utan förvarning uppmanas ange din e-postadress och ditt lösenord för Microsoft-kontot.)

• Alternativ 1
    1. Gå till en sida på Xbox.com (till exempel den här) och logga in på ditt Xbox Live-konto.
    2. Leta upp och välj My Account som kan finnas längst upp till höger under din gamertag eller till vänster i navigeringsfönstret under Avatar.
    3. Under Safety väljer du Remove my profile from all Xbox 360 consoles.
    4. Under VISITED CONSOLES väljer du Require profile download.
    5. Gå tillbaka till Xbox 360-konsolen och ladda ned din profil.
  • Alternativ 2
    1. Logga in på ditt Xbox Live-konto på någon sida på Xbox.com, till exempel den här.
    2. Leta upp och välj My Account som kan finnas längst upp till höger under din gamertag eller till vänster i navigeringsfönstret under Avatar.
    3. Välj Security, family & forums.
    4. Välj Xbox 360 profile protection.
    5. Under ”Konsoler som inte kräver lösenord för inloggning” väljer du Require Profile Download (den gröna knappen). Detta rensar bort din profil från alla Xbox 360-konsoler där den för närvarande sparats.
    6. Gå tillbaka till Xbox 360-konsolen och ladda ned din profil.

Lösning 2: Återställ lösenordet för ditt Microsoft-konto. Så här gör du:

1. Gå till sidan Återställa lösenordet.
  2. Välj orsak till att återställa lösenordet.
  3. Ange e-postadressen för ditt Microsoft-konto.
  4. Mata in de tecken du ser på bilden.
  5. Klicka eller tryck på Next.
  6. Välj ett av de tillgängliga alternativen (bevisen) för att skicka en säkerhetskod och klicka eller tryck på Next. Om du inte har tillgång till något av bevisen väljer du I don’t use these anymore.
  7. Ange den fyrsiffriga säkerhetskoden och klicka eller tryck sedan på Next.
  8. Ange ditt nya lösenord och klicka eller tryck sedan på Next.

Kontakta Xbox-supporten om problemet kvarstår.

Reparations- eller garantifrågor? Se Xbox 360-garanti, -registrering och -reparation: Vanliga frågor.