Felkoden 80151904 visas när du använder Xbox Live på Xbox 360

Ett av följande felmeddelanden visas när du försöker använda Xbox Live på Xbox 360-konsolen:

Det går inte att ansluta till Xbox Live.

Statuskod 80151904

Det går inte att ladda ned Xbox Live-profiler just nu. Försök igen senare.

Statuskod 80151904

Det här beror på något av följande:

• Det har uppstått ett tillfälligt problem med Xbox Live-tjänsten.
  • Det finns ett problem med din anslutning till Xbox Live.
  • Det har blivit något fel med Xbox Live-profilen på konsolen.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-09-23T11:04:09.0336164+00:00

Lösning 2: Felsök din anslutning till Xbox Live

Kör anslutningstestet för Xbox Live. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Välj Inställningar, Systeminställningar och sedan Nätverksinställningar.
  3. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Trådburet nätverk för en kabelanslutning.
  4. Välj Testa anslutning till Xbox Live.

Pröva Anslutningslösning för Xbox 360 om problemet inte försvinner.

Lösning 3: Flytta din profil och ladda ned den igen

1. Flytta din Xbox Live-profil:
    1. Formatera ett USB-flashminne som minnesenhet.
    2. Sätt in USB-flashminnet i konsolen.
    3. Öppna Inställningar från Dashboard och välj sedan Lagring.
    4. Välj Alla enheter.
    5. Välj Spelarprofiler och välj din spelarprofil.
    6. Välj Flytta.
    7. Välj den minnesenhet som du vill flytta din profil till.
    8. Ta bort USB-flashminnet från konsolen.
  2. Töm systemets cacheminne:
    1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
    2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
    3. Välj Lagring.
    4. Markera en lagringsenhet och tryck sedan på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
    5. Välj Rensa systemcache.
    6. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja.
  3. Ladda ned din profil igen:
    1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen. Välj Ladda ned profil.

Obs! Visas inte Ladda ned profil? Detta innebär att du är inloggad med en annan profil. Tryck på X-knappen  för att logga ut och bekräfta sedan Ladda ned profil.

Alternativet Ladda ned profil är markerat på startsidan i Xbox 360 Guide.
    1. Välj Ladda ned profil längst ned på skärmen Ladda ned profil.
Alternativet Ladda ned profil är markerat för bekräftelse längst ned på skärmen Ladda ned profil.
    1. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-profil. Om du inte känner till den läser du lösningen för förlorade konton eller lösningen för förlorade lösenord.
Skärmen Ladda ned profil ber användaren ange e-postadressen för Microsoft-kontot. Ett skärmtangentbord tillhandahålls.
    1. Ange Microsoft-kontots lösenord. Du måste återställa lösenordet om du har glömt det.
Skärmen Ladda ned profil ber användaren ange lösenordet för Microsoft-kontot. Ett skärmtangentbord tillhandahålls.

Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sin Microsoft-kontoinformation om det ska gå att ladda ned profilen. Du kan återställa Microsoft-kontots inloggningsuppgifter genom att använda lösningen för förlorade konton eller lösningen för förlorade lösenord.

1. Om du har kopplat in en extern lagringsenhet till konsolen måste du välja på vilken lagringsenhet du vill spara profilen. Profilen laddas ned om du inte använder någon extern lagringsenhet.

Lösning 4: Ta bort och sätt tillbaka Xbox 360-hårddisken

Problemet kan åtgärdas genom att en lös hårddisk sätts dit ordentligt. Följ anvisningarna som gäller din konsoltyp i Installera eller ta bort en Xbox 360-hårddisk.

Lösning 5: Installera om den senaste systemuppdateringen av Xbox 360

Installera om den senaste uppdateringen av Xbox 360 på följande sätt:

1. Rensa systemets cacheminne. Se steg 2 i lösning 3 ovan om du behöver hjälp.
    1. Återställ och installera sedan om systemuppdateringarna. Så här gör du:
      1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
      2. Öppna Inställningar och välj System.
      3. Välj Lagring.
      4. Tryck på följande knappkombination: LB , RB , X , LB , RB , X .
      5. Välj alternativet att återställa alla systemuppdateringar som har installerats. Konsolen startas om automatiskt och laddar sedan ned uppdateringarna igen.
    2. Starta om nätverksmaskinvaran. Så här gör du:
      1. Koppla från strömsladden på baksidan av routern, modemet eller gatewayen. Om du har både en router och ett modem kopplar du bort strömkabeln från båda enheterna.
      2. Slå av Xbox One-konsolen genom att trycka på och hålla ned av/på-knappen på konsolens framsida under fem sekunder.
      3. Vänta fem minuter.
      4. Om du använder en router kopplar du in den först och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
      5. Koppla in resten av maskinvaran och försök ansluta till Xbox Live.

Lösning 6: Felsöka nätverket

Kör Lösning för Xbox 360-anslutningsfel.

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten.