Felet 80153003 visas när du laddar ned eller köper innehåll på Xbox 360

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ladda ned eller köpa innehåll från Xbox Live:

Det går inte att hämta information från Xbox Live.

Statuskod: 80153003

Detta kan innebära att nedladdningen eller köpet misslyckades, eller att innehållet inte längre är tillgängligt i Store. Om du inte kan hitta innehållet längre när du söker på Xbox.com kan det ha tagits bort. Men om det finns kvar kan du pröva lösningarna nedan.

Lösningar

Lösning 1: Ta bort gamla data och rensa cacheminnet

Försök först uppdatera din Xbox Live-information genom att rensa cacheminnet. Du kan ha en äldre version på konsolen av den artikel du försöker ladda ned eller köpa. Gör så här:

1. Ta bort systemdata för marknadsplatsen. Gör så här:
    1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
    2. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
    3. Välj Lagringsutrymme och sedan den primära lagringsenheten.
    4. Välj Systemobjekt.
    5. Välj Innehållscache och sedan Ta bort.
  2. Rensa konsolens cache. Gör så här:
    1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
    2. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
    3. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
    4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer. Cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
    5. Välj Rensa systemcache.
    6. Välj Ja när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.
  3. Starta om Xbox 360-konsolen.
  4. Försök köpa eller ladda ned från Xbox Live igen.

Om detta felmeddelande fortfarande visas kan det vara ett problem med erbjudandet på Xbox Live. Kontakta Xbox-supporten.

Lösning 2: Ta bort innehållet och ladda ned det igen

Ta bort alla aktiva nedladdningar från skärmen med aktiva nedladdningar, ta bort allt delvis nedladdat innehåll och försök sedan ladda ned innehållet igen. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  1. Gå till Spel och appar.
  2. Välj Aktiva nedladdningar och välj sedan Avbryt alla.

När de aktiva nedladdningarna avbrutits tar du bort allt delvis nedladdat innehåll. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och gå sedan till Inställningar.
  2. Välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme och välj sedan din lagringsenhet.
  4. Tryck på X-knappen på handkontrollen för raderingsförslag.
  5. Sök bland förslagen och ta bort allt innehåll som har ett gult utropstecken. Utropstecknet anger innehåll som är ofullständigt eller skadat.

Nu när det delvis nedladdade innehållet tagits bort försöker du ladda ned innehållet igen. Gör så här:

1. Gå till Inställningar-navet och välj Konto.
  2. Välj Nedladdningshistorik.
  3. Välj den artikel du har problem med att ladda ned.
  4. Välj Ladda ned igen.

Testa nästa lösning om innehållet fortfarande inte laddas ned helt och hållet.

Lösning 3: Se till att du är ansluten till Xbox Live

Testa anslutningen till Xbox Live och kontrollera att det inte är en felaktig anslutning som är problemet. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen (Xbox-knappen i mitten av handkontrollen).
  2. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  3. Välj Nätverksinställningar.
  4. Välj ditt trådlösa nätverk eller Trådburet nätverk om du ombeds göra det.
  5. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
  6. Välj Ja om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran.

När du anslutit till Xbox Live visas den här skärmen:

Testa nästa lösning om du är ansluten till Xbox Live men fortfarande inte kan ladda ned innehållet.

Lösning 4: Kontrollera din faktureringsinformation

Även om du inte köpte något ska du logga in på Microsoft-kontot och kontrollera att faktureringsinformationen är aktuellt. Felaktig information kan förhindra nedladdning.

Lösning 5: Begär en reparation

Om de föregående lösningarna inte åtgärdade problemet måste din Kinect-sensor repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.