Felet 80153016 visas då du försöker köpa något på Xbox 360

Följande felkod och meddelande visas när du försöker köpa något på Xbox One-konsolen via Xbox 360-konsolen:

The offer you are attempting to purchase has changed since you retrieved Marketplace information. Den här åtgärden kunde inte utföras just nu. Försök igen senare.
80153016

Detta innebär att erbjudandet för artikeln du vill köpa har ändrats sedan du senast fick information om produkten från Xbox 360 Marketplace.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar i ordningsföljd. Om den första inte fungerar går du vidare till nästa.

Lösning 1: Leta efter erbjudandet online

Xbox 360 Marketplace har nya utförsäljningar och specialerbjudanden varje vecka och en del erbjudanden är bara tillgängliga under en begränsad tid. Om den här felkoden och det här meddelandet visar är erbjudandet du försöker utnyttja antingen inte längre tillgängligt eller så har priset ändrats nyligen.

Gå till Xbox 360 Marketplace online och titta på de aktuella erbjudandena för att se om det erbjudande du försöker utnyttja har ändrats.

Lösning 2: Rensa systemets cacheminne på Xbox 360-konsolen

Rensa systemets cacheminne så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  2. Välj Storage eller Memory.
Skärmen Systeminställningar visas med alternativet
  1. Markera en lagringsenhet och tryck sedan på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  2. Välj Rensa systemcache.
Skärmen Enhetsalternativ visas med alternativet
  1. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja.
  2. Starta om Xbox 360-konsolen.
  3. Logga in på din konsol och försök sedan köpa objektet igen.

Lösning 3: Ta bort systemdatafilen för marknadsplatsen från din Xbox 360-konsol

Om du har rensat cacheminnet men fortfarande inte kan köpa objektet testar du att ta bort systemdatafilen för marknadsplatsen. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  2. Välj Storage eller Memory.
  3. Välj den primära lagringsenheten.
  4. Välj System Items.
  5. Välj Marknadsplatsen – systemdata.
  6. Välj Ta bort.
  7. Starta om Xbox 360-konsolen.
  8. Logga in på din konsol och försök sedan köpa objektet igen.