Felkod 80153022 visas när du använder en förbetald kod för ett Xbox Live-inköp

Problem

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker göra ett Xbox Live-inköp med en förbetald kod:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.
Status code: 80153022

Det här felet beror på något av följande:

• Det är ett temporärt problem med Xbox Live-tjänsten som förhindrar inköpet.
  • Du använder en förbetald kod som inte kan lösas in för din region.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Vid schemalagt systemunderhåll eller oförutsedda Xbox Live-problem kan vissa Xbox Live-funktioner vara otillgängliga. Läs mer om hur du kontrollerar Xbox Live-tjänstens status i Xbox Live-tjänstens status.

Lösning 2: Testa Xbox Live-anslutningen

Om ovan nämnda lösning inte åtgärdade problemet kan du testa din Xbox Live-anslutning. Så här testar du anslutningen:

1. Gå till Settings och välj System.
  2. Välj Network Settings.
  3. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  4. Välj Test Xbox Live Connection.

Lösning 3: Kontrollera var den förbetalda kod köptes in

Om ovan nämnda lösning inte åtgärdade problemet kontrollerar du var den förbetalda koden köptes. En del förbetalda koder kan inte lösas in utanför landet eller regionen där de köpts. Andra förbetalda koder, särskilt de som köpts online, är bara avsedda för försäljning och inlösen i USA. Om du har köpt en sådan förbetald kod och har ditt konto i ett annat land kan det här felet uppstå.

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten.