Felet 80153048 visas när du försöker lösa in en kod eller ladda ned innehåll på Xbox 360

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ladda ned innehåll till Xbox 360-konsolen:

Det går inte att hämta information från Xbox Live. Försök igen senare.

Statuskod: 80153048

Detta kan innebära att du redan har en prenumeration för den förbetalda koden du försöker lösa in eller att det är något problem med faktureringsinformationen för ditt Microsoft-konto.

Obs! Detta fel kan också uppstå om det är tillfälligt problem med Xbox Live-tjänsten.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-04-25T10:54:23.1128455+00:00
Användning av inköp och innehåll: körs
2017-04-25T10:54:23.1128455+00:00

Lösning 2: Kör testet för Xbox Live-anslutningen

Om det inte är något problem med tjänsten och du ändå får det här felet när du försöker ladda ned innehåll följer du de här anvisningarna på din Xbox 360-konsol:

1. Välj Inställningar.
  2. Välj System.
  3. Välj Nätverksinställningar.
  4. Välj ditt nätverk.
  5. Välj Testa anslutning till Xbox Live.

Lösning 3: Kontrollera informationen för ditt Microsoft-konto

Kontrollera faktureringsinformationen för ditt Microsoft-konto i en webbläsare. Det gör du genom att följa dessa anvisningar:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Betalning och fakturering och välj sedan Betalningsalternativ.
  3. Kontrollera och uppdatera informationen för varje betalningsmetod.
  4. Välj Fakturering och betalning, och välj sedan Faktureringsinformation för att kontrollera adressen på ditt konto.
  5. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  6. Logga in på Xbox Live och försök att ladda ned innehållet igen.

Obs! Om du försöker använda en förbetald kod kan den inte användas eller aktiveras om det finns en skuld på ditt konto eller om ditt betalningssätt har gått ut eller slutat gälla. Mer information finns i Så här betalar du en förfallen skuld för en Xbox-prenumeration.