Fel 80153410 visas när du försöker köpa eller ladda ned innehåll från Xbox Live

Problem

Följande felmeddelande visas när du försöker köpa eller ladda ned innehåll från Xbox Live:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.
Status Code: 80153410

Det här beror på något av följande:

• Det finns ett problem med din nätverkskonfiguration.
  • Det finns ett tillfälligt problem med Xbox Live.
  • Innehållet är inte tillgängligt längre.
  • Det finns ett problem med ditt Xbox Live-konto.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera faktureringsadressen

Se till att faktureringsadressen för ditt Xbox Live-konto och faktureringsadressen som används av kreditkortsföretaget är samma. Mer information om hur du byter faktureringsadressen för ditt Xbox Live-konto hittar du på Ändra Xbox Live-kontoinformationen.

Om adressen för ditt Xbox Live-konto och faktureringsadressen som används av kreditkortsföretaget är samma, prövar du nästa lösning.

Lösning 2: Uppdatera säkerhetsbevisen för ditt Microsoft-konto

Du löser problemet genom att bekräfta och, om det behövs, lägga till säkerhetsbevis för ditt Microsoft-konto. Lägg exempelvis till e-postadress eller telefonnummer. Mer information om hur du hanterar säkerhetsbevisen för ditt Microsoft-konto hittar du i Få hjälp med säkerhetsbevisen för ditt Microsoft-konto.

Efter att du kontrollerat och uppdaterat säkerhetsbevisen för Microsoft-kontot loggar du in på Xbox Live och försöker sedan köpa eller ladda ned innehållet igen.

Lösning 3: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Xbox Live-tjänsten kanske inte är tillgänglig på grund av systemunderhåll. Kontrollera Xbox Live-tjänstens status. Om det är en varning för Xbox Live-tjänsten, väntar du 72 timmar och försöker sedan köpa eller ladda ned innehållet igen.

Om inga varningar visas för Xbox Live-tjänsten och du ändå får det här felet testar du nästa lösning.

Lösning 4: Testa anslutningen

Testa Xbox Live-anslutningen på Xbox 360-konsolen. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till settings och sedan System Settings.
  3. Välj Network Settings.
  4. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  5. Välj Test Xbox Live Connection.
  6. Gör något av följande:
    • Om testet misslyckas och du inte kan ansluta till Xbox Live läser du avsnittet Xbox Live: Ansluta till Xbox Live.
    • Om Xbox Live-tjänsten är tillgänglig provar du nästa lösning.
    • Om en varning visas i Xbox Live-tjänsten försöker du igen senare när Xbox Live-tjänsten är tillgänglig.

Om felet fortfarande visas testar du nästa lösning.

Lösning 5: Kontakta Xbox-supporten

Om du vill ha mer hjälp kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken ”Kontakta oss” längst ned på den här sidan.

Lösning

Anslut Xbox 360-konsolen till Xbox Live på en annan plats som använder en annan Internetleverantör. Du kan till exempel ansluta konsolen till Xbox Live och genomföra nedladdningen hos en kompis.