Felkod 80154016 visas när du försöker ändra det Microsoft-konto som är kopplat till din Xbox Live-profil

Problem

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ändra det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-profil:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.

Status code: 80154016

Det här problemet kan bero på något av följande:

• Det har uppstått ett problem med ditt Microsoft-konto. Microsoft-kontot kan till exempel ha tagits bort eller blockerats eller så kan det vara problem med säkerhetsinformationen för kontot.
  • Ditt Microsoft-konto är kopplat till två gamertags.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera att du inte är inloggad med det gamla Microsoft-kontot

Du löser problemet genom att kontrollera att du inte är inloggad med det gamla Microsoft-kontot på en annan enhet. Kontrollera till exempel att du inte är inloggad med det gamla Microsoft-kontot på din hemdator eller smarttelefon.

Om du är inloggad på en annan enhet loggar du ut och försöker sedan koppla din profil till ett annat Microsoft-konto igen.

Lösning 2: Kontrollera informationen för ditt Microsoft-konto

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.

Obs! Om du har glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord återställer du lösenordet.

2. Anteckna alla felmeddelanden som visas.
  3. När du har åtgärdat eventuella fel kontrollerar du informationen för ditt Microsoft-konto. Kontrollera till exempel faktureringsinformationen och informationen i avsnittet Password and security info.
  4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  5. Logga in på Xbox Live och försök ladda ned din profil igen.

Lösning 3: Försök logga in på Xbox.com

1. Klicka på Sign In längst upp på någon av sidorna på xbox.com, till exempel den här.
  2. Skriv in användarnamn och lösenord för ditt Microsoft-konto och klicka sedan på Sign In.

Lösning 4: Rensa systemets cacheminne

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Clear System Cache.
  6. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Lösning 5: Flytta och ladda sedan ned din Xbox Live-profil igen

1. Formatera ett USB-flashminne i reserv som minnesenhet.
  2. Flytta din profil till flashminnet som du formaterade i steg 1. Det gör du genom att följa de här stegen:
    1. Sätt in USB-flashminnet i konsolen.
    2. Gå till Settings och välj Storage.
    3. Välj All Devices.
    4. Välj Gamer Profiles och välj din spelarprofil.
    5. Välj Move.
    6. Välj det USB-flashminne som du vill flytta din spelarprofil till.
    7. Ta bort USB-flashminnet från konsolen.
  3. Ladda ned din profil igen. Hjälp finns under Ladda ned, flytta eller ta bort din Xbox Live-profil.

Lösning

Du kan undvika problemet genom att skapa ett nytt Microsoft-konto. Skapa ett nytt konto på accounts.live.com.

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken ”Kontakta oss” längst ned på den här sidan.