Felet 80154080 visas när du köper något på Xbox 360

Följande felkod och meddelande visas när du försöker göra ett köp på Xbox 360-konsolen:

Det går inte att utföra den här åtgärden just nu. Försök igen senare. Gå till www.xbox.com/support om du vill veta mer.

Status code: 80154080

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Användning av inköp och innehåll: Begränsat
2017-04-26T16:39:28.0000000-07:00

Plattformar som påverkas:

Xbox One, Xbox på Windows 10, Xbox på andra enheter

Tjänster som påverkas:

Köpa nedladdningsbara objekt

Senaste uppdatering

Våra ingenjörer och utvecklare arbetar aktivt med att hitta en lösning på problemet en del medlemmar har med att hitta tidigare köpt innehåll eller med att köpa nytt innehåll. Häng kvar, och tack för ditt tålamod.

Lösning 2: Kontrollera faktureringsadressen

Se till att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Kontrollera också att ditt kort inte har upphört att gälla. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Faktureringsinformation med ditt Microsoft-konto.
  2. Om du inte känner till e-postadressen eller lösenordet till ditt Microsoft-konto använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.
  3. Välj Faktureringsinformation och följ sedan anvisningarna för att gå igenom din faktureringsinformation.

Obs!
    Om något är fel väljer du Redigera profil och följer anvisningarna för att uppdatera informationen.

Lösning 3: Kontakta din bank

Köpet kan ha misslyckats av följande orsaker:

• Kreditkortet har inte aktiverats
  • kreditkortet nekades på grund av otillräcklig täckning
  • kreditkortet inte kan användas för onlineköp eller automatisk fakturering
  • kreditkortsföretaget stoppar transaktionen.

Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att kortet har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Lösning 4: Försök genomföra köpet senare

Köpet kan ha blockerats av följande orsaker:

• För många köpförsök den senaste tiden har nekats.
  • Microsoft-kontot eller betalningsalternativet används från en suspekt plats.
  • Betalningsalternativet du angivit har obetalda fakturor som gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. Om flera köp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste gå utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).

Lösning 5: Använd ett presentkort för Xbox.

Du kan också köpa ett presentkort för Xbox från en återförsäljare och använda det för köp. Observera att presentkort eller förbetalning inte tillåts för alla köp. Innan du köper ett presentkort för Xbox bör du se till att köpalternativet är tillgängligt för den artikel du vill köpa.