Felet 801540B7 uppkommer när du laddar ned din Xbox Live-profil till Xbox 360-konsolen

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ladda ned din Xbox Live-profil till Xbox 360-konsolen:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Try again later

Status Code: 801540B7

Detta kan innebära att det är något fel med Xbox Live eller uppgifterna i din profil.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera statusen på Xbox Live-tjänsten

Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Om det finns aktuella varningar om tjänsten väntar du en stund och försöker sedan igen.

Obs! Om en viss tjänst eller app ligger nere kan du be Microsoft meddela dig när den fungerar igen. Gör det genom att klicka på Meddela mig när den här tjänsten eller appen är igång under namnet på appen eller tjänsten.

Lösning 2: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

För att bekräfta att vi har korrekt säkerhetskontaktinformation för dig gör du så här:

1. Logga in på account.microsoft.com.
  2. Klicka på Security & password upptill. Eftersom denna information är känslig ombeds du att ta emot och ange en säkerhetskod. Välj det telefonnummer eller den e-postadress dit du vill att vi skickar koden.
  3. Klicka på Hantera avancerad säkerhet. Om något av telefonnumren eller någon e-postadress som har angetts som säkerhetsinformation har ordet Verifiy bredvid sig, måste du klicka på länken och kontrollera att vi har rätt uppgifter om dig. Vi skickar en säkerhetskod till dig. Ange den i fältet och klicka på Bekräfta.
  4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  5. Försök logga in i Xbox Live igen.

Obs! Om du har glömt ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Om den här lösningen inte löser problemet försöker du med nästa.

Lösning 3: Töm systemets cacheminne

Om du har din kontoinformation och fortfarande inte kan logga in kanske du måste rensa systemets cacheminne för att den nya informationen ska nå fram. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Storage.
  1. Markera, men välj inte, en lagringsenhet. Tryck sedan på Y-knappen på handkontrollen för Enhetsalternativ.

Obs!
    Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer. Cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.
  1. På skärmen Device Options väljer du Clear System Cache.
  1. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Yes.

Obs! När systemcachen har rensats kommer du tillbaka till skärmen Storage Devices. Sedan kan du trycka på Guide-knappen på handkontrollen och återgå till startsidan i Xbox.

Lösning 4: Flytta och ladda sedan ned din Xbox Live-profil igen

Ibland kan du behöva flytta och ladda ned din profil på nytt för att åtgärda problem med ditt Microsoft-konto. Så här gör du:

1. Formatera ett USB-flashminne som du inte använder som minnesenhet.
  2. För över din profil till ett USB-flashminne. Så här gör du:
    1. Sätt in USB-flashminnet i konsolen.
    2. Gå till Inställningar och välj Lagringsutrymme.
    3. Välj All Devices.
    4. Välj Spelarprofiler och välj din spelarprofil.
    5. Välj Move.
    6. Välj det USB-flashminne som du vill flytta din spelarprofil till.
    7. Ta bort USB-flashminnet från konsolen.
  3. Ladda ned din profil igen. Om du behöver hjälp läser du "Flytta och ladda sedan ned din Xbox Live-profil igen" på Felet 801540B7 uppkommer när du laddar ned din Xbox Live-profil till Xbox 360-konsolen.

Kontakta Xbox-supporten om ingen av dessa lösningar åtgärdar problemet.