Fel 80158113 visas när du laddar ned från Xbox Live

Problem

Om följande felkod och -meddelande visas när du försöker ladda ned eller strömma innehåll från Xbox Live finns det ett problem med nätverkskonfigurationen eller systemunderhåll eller tillfälligt Xbox Live-problem:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.
Status Code: 80158113

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Kontrollera Xbox Live-tjänstens status. Om en varning visas för Xbox Live-tjänsten väntar du och försöker senare.

Om inga varningar visas för Xbox Live-tjänsten och du ändå får det här felet testar du nästa lösning.

Lösning 2: Testa anslutningen

Testa Xbox Live-anslutningen på Xbox 360-konsolen. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till settings och sedan System Settings.
  3. Välj Network Settings.
  4. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  5. Välj Test Xbox Live Connection.
  6. Gör något av följande:
    • Om testet misslyckas och du inte kan ansluta till Xbox Live läser du avsnittet Xbox Live: Ansluta till Xbox Live.
    • Om Xbox Live-tjänsten är tillgänglig provar du nästa lösning.
    • Om en varning visas i Xbox Live-tjänsten försöker du igen senare när Xbox Live-tjänsten är tillgänglig.

Om felet fortfarande visas testar du nästa lösning.

Lösning 3: Felsöka Xbox Live-anslutningen

Om detta problem ändå kvarstår felsöker du din Xbox Live-anslutning.

Om problemet fortsätter kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken ”Kontakta oss” längst ned på den här sidan.