Felet 8015D003 uppkommer då du försöker logga in i Xbox Live

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på Xbox Live:

Något är fel med ditt Microsoft-konto. Besök https://account.live.com om du behöver hjälp.
Statuskod 8015D003

Detta kan innebära att det är något fel med din Xbox Live-profil.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

Så här gör du:

1. Besök ditt Microsoft-konto.
  2. Logga in med det Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) som är kopplat till ditt Xbox Live-konto. Om du har glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto läser du Lösning för förlorade konton och lösenord.
  3. Klicka på Säkerhet och sekretess längst upp på sidan. Eftersom denna information är känslig ombeds du att ta emot och ange en säkerhetskod. Välj det telefonnummer eller den e-postadress dit du vill att vi skickar koden.
  4. Klicka på Fler säkerhetsinställningar. Om något av telefonnumren eller någon e-postadress som har angetts som säkerhetsinformation har ordet Verifiera bredvid sig, måste du klicka på länken och kontrollera att vi har rätt uppgifter om dig. Du får sedan en säkerhetskod. Ange den i fältet och klicka på Bekräfta.
  5. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  6. Försök logga in i Xbox Live igen.

Obs! Om du vill veta mer om hur du hanterar din säkerhetsinformation kan du läsa artikeln Microsofts säkerhetsinformation: Vanliga frågor.

Lösning 2: Töm systemets cacheminne

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter om du gör detta.)
  5. Välj Rensa systemcache.
  6. Välj Ja när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.
  7. Starta om konsolen.

Lösning 3: Flytta och ladda sedan ned din Xbox Live-profil igen

1. Formatera ett USB-flashminne som minnesenhet.
  2. Flytta din profil till USB-flashminnet som du formaterade i steg 1. Det gör du så här:
    1. Sätt in USB-flashminnet i konsolen.
    2. Gå till Inställningar och välj Lagringsutrymme.
    3. Välj Alla enheter.
    4. Välj Spelarprofiler och välj din spelarprofil.
    5. Välj Flytta.
    6. Välj det USB-flashminne som du vill flytta din spelarprofil till.
    7. Ta bort USB-flashminnet från konsolen.
  3. Ladda ned din profil igen. Hur du gör det beskrivs i Ladda ned Xbox Live-profilen till en annan Xbox 360-konsol eller ladda ned den igen.