Felet 801613c9 uppkommer när du löser in en förbetald kod på Xbox 360

Du får följande felmeddelande när du försöker lösa in en förbetald kod på din Xbox 360-konsol:

Sorry, there's a problem with the Xbox service. Try again later.

Status code: 801613c9

Detta kan innebära att den förbetalda koden som du försöker lösa in redan har lösts in. Ett problem med Xbox Live-anslutningen kan vara orsaken till att du inte fick en bekräftelse när du löste in koden första gången.

Lösning

Kontrollera Xbox 360-konsolens anslutning till Xbox Live och bekräfta att din förbetalda kod lösts in. Gör så här:

Steg 1: Kontrollera anslutningen till Xbox Live

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Network Settings.
  3. Välj Wired Network (eller namnet på ditt trådlösa nätverk om du ombeds att göra det).
  4. Välj Test Xbox Live Connection.

Steg 2: Bekräfta att den förbetalda koden har lösts in på din Xbox Live-profil

1. Logga in på Xbox Live från konsolen med hjälp av den gamertag som du använde när du köpte innehållet första gången.
  2. Gå till settings och välj Account.

Välj Download History. Bläddra i nedladdningshistoriken. Om den förbetalda koden du löst in inte har kopplats till din Xbox Live-profil tar du bort din profil och laddar sedan ned den på nytt. Gör så här:

1. Ta bort din Xbox Live-profil.
      1. Gå till settings och välj System.
      2. Välj Storage.
      3. Välj All Devices.
      4. Välj Gamer Profiles.
      5. Välj den Xbox Live-profil som du vill ta bort.
      6. Välj Delete och därefter Delete Profile Only. Då tas profilen bort men sparade spel och achievements finns kvar.
    2. Ladda ned din Xbox Live-profil.
      1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
      2. Välj Download Profile.
      3. Ange informationen om det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-profil. Läs Hantera ditt Microsoft-konto om du har glömt e-postadressen eller lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sin Microsoft-kontoinformation om det ska gå att ladda ned profilen.

4. Välj lagringsenhet för din profil (t.ex. Hard Drive).

Nedladdningen av din profil påbörjas. När nedladdningen slutförts kan du välja om du vill att ett lösenord kopplat till Microsoft-kontot ska krävas för inloggning till din profil eller inte.

Alternativet Remember Password

Alternativet Remember Password är som standard inaktiverat, vilket innebär att du kommer bli uppmanad att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto när du loggar in med din Xbox Live-profil på konsolen. Lämna rutan Remember Password omarkerad om du alltid vill ange ditt lösenord för Microsoft-kontot när du loggar in till din profil på den här konsolen.

Obs! Om du laddar ned din profil till din egen konsol kanske du vill markera alternativet Remember Password så att du slipper ange ditt lösenord för Microsoft-kontot varje gång du loggar in till din profil.

Kontakta Xbox-supporten om problemet kvarstår.

Relaterade problem