Felet 801613FB uppkommer när du använder en förbetald kod på Xbox 360

Felkoden 801613FB visas med följande meddelande när du använder en förbetald kod på Xbox 360-konsolen:

Can't retrieve information from Xbox Live.

Detta kan innebära att kortet med den förbetalda koden inte aktiverats av försäljaren du köpte den av.

Obs! Du kan bara lösa in förbetalda kort för Xbox 360 på Xbox 360-konsolen. Om ditt förbetalda kort är för Xbox One kan du lösa in det online via en webbläsare istället.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Låt en återförsäljare aktivera det förbetalda kortet

En återförsäljare måste aktivera vissa förbetalda kort. Aktiveringen kan ta upp till 24 timmar. Om kortet inte fungerar 24 timmar efter köpet går du tillbaka med kortet till återförsäljaren och ber denne aktivera det.

Lösning 2: Lös in den förbetalda koden online

1. I en webbläsare går du till Redeem code och klickar på Sign In.
  2. Logga in med ditt Microsoft-konto.
  3. Klicka på Redeem.
  4. Ange den förbetalda koden på 25 tecken och klicka på Confirm.