Felet 80162765 visas när du försöker göra ett Xbox Live-köp på Xbox 360

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker köpa något på Xbox Live:

Det har uppstått ett problem med Xbox-tjänsten. Försök igen senare.
Statuskod: 80162765

Detta innebär att det kan vara något fel med ditt betalningsalternativ. Det här felet kan till exempel uppträda om du har en utestående skuld för ditt primära betalningsalternativ.

Obs! Om du försöker lösa in en förbetald Xbox Live-prenumerationskod och detta fel uppträder ska du betala den utestående skulden för den primära betalningsmetoden innan du löser in den förbetalda koden. (En utestående skuld har troligen orsakats av en månadsförnyelse av en befintlig Xbox Live-prenumeration som hör till ditt faktureringskonto.)

Lösning

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Betala det du är skyldig för Xbox 360

Om du vill hantera dina betalningsalternativ på Xbox 360 läser du Hantera dina betalningsalternativ på Xbox 360.

Logga in på ditt Microsoft-konto och följ anvisningarna om hur du betalar den utestående skulden för din primära betalningsmetod.

Lösning 2: Betala det du är skyldig online

Om ditt aktuella betalningsalternativ har löpt ut eller inte längre är giltigt, måste du ändra det alternativ som är kopplat till prenumerationen. Gör så här:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Tjänster och prenumerationer.
  3. Välj Betala nu under Nästa debitering för prenumerationen vars avgift du inte har betalat.
  1. På sidan Ändra hur du betalar för dessa prenumerationer väljer du det betalningsalternativ som du vill ändra på rullgardinsmenyn.

Obs! Om du vill lägga till ett nytt betalningsalternativ väljer du Lägg till en ny betalningsmetod. Välj sedan Nästa och följ sedan anvisningarna för att ange ditt kreditkort, betalkort eller PayPal-konto som nytt betalningsalternativ.

1. Välj Nästa när du har ändrat betalningsalternativet. Då överförs den summa som du är skyldig till det nya betalningsalternativet, som debiteras direkt.

Om du behöver ta bort ett betalningsalternativ väljer du Fakturering och betalning, väljer det betalningsalternativ du vill ta bort och väljer sedan Ta bort. Mer information finns i Hantera dina betalningsalternativ online.