Felet 80190761 visas när du uppgraderar ett medlemskap eller köper något på Xbox 360

Följande felkod visas när du försöker uppgradera ditt medlemskap eller göra ett köp med din Xbox 360-konsol:

80190761

Det kan innebära att betalningsinformationen för ditt konto behöver uppdateras.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera faktureringsinformationen för ditt Microsoft-konto
Följ de här anvisningarna:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
    Obs! Om du har glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord återställer du lösenordet.
  2. Gå till Fakturering och välj Faktureringsinformation. Kontrollera faktureringsuppgifterna. Kontrollera t.ex. att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Se också till att betalningsinformationen för Microsoft-kontot, inklusive versaler och gemener, motsvarar den information som kreditkortsföretaget har.
  3. På din Xbox 360-konsol loggar du ut från din Xbox-profil och sedan loggar du in igen.
  4. Försök göra inköpet igen.

Lösning 2: Kontrollera kreditkortsinformationen
Prova att göra inköpet igen på din Xbox 360-konsol, men skriv in kreditkortsnumret på nytt utan mellanslag, komman eller andra icke-numeriska tecken. Kontrollera att utgångsdatumet, kortsäkerhetskoden och namnet du angav stämmer och matchar det som visas på kortet.

Lösning 3: Töm systemets cacheminne

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Rensa systemcache.
  6. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Lösning 4: Ta bort och ladda ned profilen igen

Gör så här:

1. Gå till Settings och välj System Settings.
  2. Välj Storage.
  3. Välj All Devices eller Hard Drive.
  4. Välj Profiles.
  5. Välj den gamertag du vill ta bort.
  6. Välj Delete.
  7. Välj Ta bara bort profilen. (Då tas profilen bort men sparade spel och achievements finns kvar.)
  8. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  1. Gå till startsidan och välj Ladda ned profil.
    Obs! Om meddelandet Ladda ned profil inte visas är du förmodligen inloggad på en annan profil. Tryck på X-knappen för att logga ut.
  2. Välj Ladda ned profil längst ned på skärmen Ladda ned profil.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-profil. Om du inte känner till inloggningsuppgifterna för ditt Microsoft-konto använder du lösningen för förlorade konton eller lösningen för förlorade lösenord.
    Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sitt Microsoft-konto för att det ska gå att ladda ned profilen.
  4. Om du har kopplat in en extern lagringsenhet till konsolen måste du välja på vilken lagringsenhet du vill spara profilen. Profilen laddas ned omedelbart om du inte använder någon extern lagringsenhet.