Felet 80190848 visas när du köper något eller uppdaterar ditt kreditkort på Xbox 360

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker köpa en artikel eller uppdatera ditt kreditkort på din Xbox 360-konsol:

Det har uppstått ett problem med Xbox-tjänsten. Försök igen senare.

Statuskod: 80190848.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Användning av inköp och innehåll: körs
2017-05-26T02:14:15.7283446+00:00

Lösning 2: Kontrollera faktureringsinformationen

Se till att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Kontrollera också att ditt kort inte har upphört att gälla. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Faktureringsinformation med ditt Microsoft-konto.
  2. Om du inte känner till e-postadressen eller lösenordet till ditt Microsoft-konto använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.
  3. Välj Faktureringsinformation och följ sedan anvisningarna för att gå igenom din faktureringsinformation.

Obs! Om något är fel väljer du Redigera profil och följer anvisningarna för att uppdatera informationen.

Lösning 3: Kontakta din bank

Köpet kan ha misslyckats av följande orsaker:

• Kreditkortet har inte aktiverats
  • Kreditkortet avvisades eftersom täckning saknades.
  • Kreditkortet godtar inte onlineköp eller automatisk fakturering.
  • Kreditkortsföretaget hindrar avsiktligt kortet från att användas.

Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Lösning 4: Försök genomföra köpet senare

Köpet kanske blockeras av någon av följande orsaker:

• För många köp kan ha nekats på sistone.
  • Xbox-kontot eller betalningsalternativet används från fel plats.
  • Betalningsalternativet du angivit kan ha obetalda fakturor som gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. När flera köp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste gå utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).

Om du ändå får samma fel efter 48 timmar provar du nästa lösning.

Lösning 5: Använd ett presentkort för Xbox om du har ett sådant.

Du kan också köpa ett presentkort för Xbox från en återförsäljare och lösa in det för Xbox-köp.

Obs! Presentkort för Xbox kan inte användas för alla inköp. Innan du köper ett ska du kontrollera att du kan använda det för att köpa den artikel du vill ha.