Felet 80190861 inträffar när du köper något eller uppdaterar ett kreditkort på Xbox 360

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker köpa en artikel eller uppdatera ditt kreditkort på din Xbox 360-konsol:

Det har uppstått ett problem med Xbox-tjänsten. Försök igen senare

Status Code: 80190861

Detta kan innebära att verifieringen misslyckades för det kreditkort du försöker använda.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera faktureringsadressen

Se till att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Kontrollera också att ditt kort inte har upphört att gälla. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Faktureringsinformation med ditt Microsoft-konto.
  2. Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.
  3. Välj Faktureringsinformation och följ sedan anvisningarna för att gå igenom din faktureringsinformation.
    Obs! Om något är fel väljer du Redigera profil och följer anvisningarna för att uppdatera informationen.

Lösning 2: Kontakta din bank

Köpet kan ha misslyckats av följande orsaker:

• Kreditkortet har inte aktiverats.
  • Kreditkortet nekades på grund av otillräcklig täckning
  • Kreditkortet godtar inte onlineköp eller automatisk fakturering.
  • Kreditkortsföretaget hindrar avsiktligt kortet från att användas.

Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Lösning 3: Försök genomföra köpet senare

Köpet kanske blockeras av någon av följande orsaker:

• Du har för många köpförsök som avvisats den senaste tiden.
  • Xbox-kontot eller betalningsalternativet används från fel plats.
  • Betalningsalternativet du angivit kan ha obetalda fakturor som gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. När ett antal inköp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste passera utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).

Lösning 4: Använd en förbetald kod eller ett Xbox-presentkort

Du kan också köpa ett presentkort för Xbox från en återförsäljare och använda det för att göra ett köp. Observera att inte alla köp stöder presentkort för Xbox eller erbjuder förbetalningsmöjligheter. Innan du köper ett presentkort för Xbox eller ett förbetalt kort bör du se till att köpalternativet är tillgängligt för den artikel du vill köpa.